Política

Nacions Unides fa una crida a la pau després de la segona nit d'atacs d'Israel a Palestina

El secretari general ha demanat a israelians i palestins que reprenguin les negociacions

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-Moon, ha demanat a israelians i palestins que reprenguin les negociacions aprofitant que els poders del món estan fent esforços diplomàtics per rellançar el procés de pau. Ban Ki-Moon, que aquest dissabte ha visitat els territoris ocupats de Cisjordània, també ha exigit a l'estat jueu que aturi la construcció de nous assentaments a Cisjordània i Jerusalem Est.

De fet, Ki-Mon ha assenyalat que la considerada ciutat santa hauria de ser la capital d'Israel i del futur estat de Palestina. La visita del secretari general de l'ONU coincideix amb un nou bombardeig de l'exèrcit israelià a Cisjordània que ha causat onze ferits, la matinada d'aquest dissabte.

Les bombes de l'aviació israeliana han caigut sobre l'aeroport de Gaza, que està en desús, i han causat onze ferits, segons informen diversos diaris internacionals. La tesi del govern d'Israel és que en aquestes instal·lacions s'hi amaguen presumptes terroristes de Palestina. Aquesta és la segona nit que l'exèrcit hebreu bombardeja objectius palestins, com a resposta a un coet llançat aquest dijous des de Gaza que va matar un treballador en una granja israeliana.

"Hem de trobar una via perquè Jerusalem reprengui les negociacions i sigui la capital dels dos estats", ha dit Ban Ki-moon des de Ramal·lah, segons recull l'agència de notícies Reuters. La visita del representant de les Nacions Unides a Palestina i Israel s'allargarà fins aquest diumenge. Està previst que es trobi amb líders israelians aquest diumenge i també ha anunciat que visitarà la part de la franja de Gaza que és sota el bloqueig liderat per Israel i Egipte. "Aniré a Gaza per expressar la meva solidaritat amb les demandes del poble palestí", ha dit Ban Ki-moon.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.