Política

La Fiscalia gira l'esquena a Garzón

El ministeri públic s'oposa a la recusació del jutge Varela, que instrueix la causa per prevaricació contra el magistrat pel cas del franquisme

La Fiscalia ha demanat aquest dilluns al magistrat del Tribunal Suprem Luciano Varela que desestimi la recusació plantejada sobre ell mateix. La va presentar el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, encausat per prevaricació per haver-se declarat competent per investigar els crims del franquisme. Garzón entén que Varela no és imparcial i que ha donat facilitats als acusadors.

Tanmateix, la Fiscalia diu ara a Garzón que la recusació presentada és "absolutament inviable" i li recomana que, si interpreta que Varela ha afavorit Manos Limpias i la Falange, el que hauria de fer és mostrar la seva oposició per la via ordinària dels recursos o bé demanar la "nul·litat d'actuacions".

Garzón va presentar un recurs d'apel·lació on diu que l'actuació del jutge instructor, Luciano Varela, ha donat "oportunitats atípiques i extraprocessals" als col·lectius acusadors Manos Limpias i la Falange. Per això considera que no és imparcial, perquè ha ajudat, amb les seves indicacions, a redactar els textos de l'acusació.

El text presentat per l'advocat de Garzón exposa que "quan l'instructor dóna a les parts acusadores una oportunitat més per formular uns escrits d'acusació mitjanament presentables (...) dóna una oportunitat menys a l'acusat, fet que provoca que caigui en una causa de recusació".

D'altra banda, aquest dilluns Varela ha expulsat definitivament la Falange del procés contra Garzón. Ja l'havia expulsat el 23 d'abril per un defecte de forma després de no haver atès les seves peticions. No obstant, li va donar el termini d'un dia a la Falange perquè arreglés alguns defectes del document presentat. Com que no ha estat fins aquest dilluns que l'ha lliurat de nou, quan ja ha passat més d'una setmana del termini fixat, Varela l'ha rebutjat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona