Política

Alejo Vidal-Quadras creu que no cal perdre més temps amb la "bestiesa" del català

El candidat popular diu que "és impossible" que el català s'arribi a parlar a l'Eurocambra. Creu que aquests debats són "irrellevants" i que "enganyen" els catalans

El candidat del PP català a les eleccions europees, Alejo Vidal-Quadras, ha demanat "no perdre el temps" amb la "bestiesa" que es parli català al Parlament europeu. El motiu, ha assegurat, és que "és impossible" que aquesta llengua sigui oficial i que, per tant, el debat és "inútil".

Vidal-Quadras s'ha referit, així, a la polèmica sobre la presència del català al Parlament europeu. És un dels assumptes habituals de debat entre els candidats catalans a les europees, que demà dijous a mitjanit comencen la campanya. Contra la posició de tots els seus adversaris catalans, ha titllat d'"irrellevant" aquest debat.

Vidal-Quadras ha argumentat que "perquè la gent tingui més oportunitat de tenir feina, una millor formació, més protecció social, per aconseguir millors infraestructures o més prestigi en el món, que es parli català al Parlament europeu no influeix per a res".

"De què serveix perdre el temps en coses inútils i impossibles? Això és enganyar els catalans", ha afegit Vidal-Quadras, que ha destacat que ell, per contra, es preocupa perquè prosperi la interconnexió elèctrica amb França, pel corredor ferroviari de mercaderies o pel Canal Segarra Garrigues.

El candidat del PP català, que es presenta en quart lloc de la llista única, ha afegit que "no perdo el temps amb aquesta bestiesa. A mi què m'importa que es parli català al Parlament europeu si s'hi parlen 23 llengües i això és un fet banal, que no ens donarà res?".

A més, afirma que si s'afegís el català a la llista de llengües oficials també s'hauria de fer amb el "basc i el gallec i fins i tot amb el "romaní". Així, ha recordat que els catalans ja tenen l'oportunitat d'escriure cartes en català a les institucions europees i ser respostos en aquesta mateixa llengua i que els documents més importants de la UE s'editen també en català.

Malgrat estar contra el fet que el català sigui oficial a l'Eurocambra, ha remarcat que ell vetlla des del Parlament Europeu perquè Catalunya tingui la imatge d'una regió dinàmica a Europa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.