Política

El PP estudia un recurs contra la LEC i posa Porcel com a exemple del bilingüisme

Rajoy assegura que la seva posició es basa en la "no confrontació" per criteris lingüístics

El Partit Popular "pensarà" al llarg dels pròxims tres mesos, el termini màxim permès, si presenta un recurs contra la llei d'educació de Catalunya (LEC), aprovada pel Parlament aquest dimecres amb el vot a favor del PSC, CiU i ERC.

Així s'ha manifestat el president del PP, Mariano Rajoy, abans de participar en un dinar de treball a la seu de la CEOE.

En declaracions als periodistes, ha destacat que la normativa catalana neix de l'Estatut que els populars van recórrer davant el Tribunal Constitucional i sobre la qual cosa encara no hi ha sentència.

Per això, Rajoy ha demanat a l'alt tribunal que "parli" al més aviat possible i "digui què és constitucional" i "què no ho és" en l'articulat de l'Estatut.

El president del PP ha reiterat que la seva posició es basa en la "no confrontació" per criteris lingüístics i per la possibilitat que es parli i s'escrigui en castellà i en català –com en qualsevol altra llengua cooficial– "en pau i amb harmonia".

En aquest sentit, ha citat l'exemple de l'escriptor recentment mort Baltasar Porcel, que utilitzava les dues llengües "amb normalitat".

Per al líder del PP és també "molt important" comptar amb l'opinió de la comunitat educativa i dels pares dels alumnes en assumptes com aquest, cosa que, com ha recordat, ha fet el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.