Política

Saura diu que el govern rebutja l'última proposta de Salgado, tot i admetre que ha "mogut fitxa"

El conseller ha dit que li agradaria que la negociació es pogués tancar "abans de l'1 d'agost"

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha admès aquest dimecres que el govern espanyol ha "mogut fitxa" tant en el model com en les xifres en la negociació del nou finançament, tot i que ha remarcat que els tres partits que donen suport al govern "no accepten encara la proposta" del ministeri d'Economia.

"Estem negociant i amb molta força", ha dit Saura, amb l'objectiu de "treure'n més". Saura va reunir-se aquest dimarts amb el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, per parlar de les negociacions de finançament. Castells també ho va fer amb els màxims dirigents d'ERC, Joan Puigcercós i Joan Ridao.

Saura ha volgut deixar clar que en aquests moments "no hi ha acord" i que el govern "no està conforme" amb les propostes que arriben de Madrid. Tot i això, ha admès que "hi ha hagut moviments importants positius" per part del govern espanyol, "tant des del punt de vista de les xifres com del model".

Saura ha dit confiar que aquesta negociació "acabi bé" i que la "fermesa" amb què actua la Generalitat serveixi per "convèncer" l'Estat que l'acord "no pot ser sense Catalunya" i que ha de situar Catalunya "en els termes de justícia financera que necessita". El conseller ha dit que li agradaria que la negociació es pogués tancar "abans de l'1 d'agost".

El conseller ha explicat que una de les possibilitats és que al nou model "s'incorporin especificats pròpies de Catalunya" com serien recursos per a les competències de presons i de Mossos. És, segons Saura, "un dels elements sobre la taula".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.