Política

Rajoy diu que els pressupostos crearan "més dèficit, més atur i més impostos"

Expressa el seu rebuig total als comptes presentats pel govern Zapatero

El president del PP, Mariano Rajoy, ha tornat a carregar aquest dissabte contra la política econòmica del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i ha assegurat que els pressupostos generals de l'Estat per al 2010 només portaran "més dèficil, més atur i més impostos".

Per Rajoy, la política econòmica de Zapatero "no condueix enlloc" ni tampoc l'anunciat increment d'impostos, que ha qualificar de "nova mentida" de l'executiu espanyol.

Rajoy ha acusat a Rodríguez Zapatero d'"enganyar a la gent" quan diu que la pujada d'impostos només afecta als rics. Segons el líder del PP això és mentida "perquè la pujada de l'IVA afecta a les classes mitjanes i treballadores".

El lider del PP ha recordat que Zapatero havia dit que "abaixar impostos és d'esquerres" i que no tenia "cap intenció d'apujar els tributs". Rajoy ha fet aquestes declaracions des del recinte firal de Silleda, a Pontevedra, on ha deixat clara la seva postura contra els comptes de l'Estat.

Tapar forats
La portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, creu que els pressupostos presentats a consell de ministres serviran per "tapar" el "gran forat negre" i "absolutament improductiu" que suposen els comptes públics però no serviran per crear llocs de treball. La responsable popular ha qualificat els comptes presentats com "el certificat de ruïna" de l'economia.

Per Sáenz de Santamaría les mesures que suposen un nova política fiscal suposen "el reconeixement del fracàs del govern" i la seva "falta de solucions" per afrontar la crisi. Creu que la pujada del IVA és "injusta" perquè perjudica a tots els ciutadans. Sobre el sostre de despesa, que puja en 2.810 milions, des del punt de vista del PP és la certificació d'uns pressupostos que no són "austers". "Gasten més diners, que a sobre sortiran de la butxaca de tots els espanyols a través de l'IVA", ha lamentat.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.