Política

El president Obama suspèn part de la llei Helms-Burton per a Cuba

Deixa d'aplicar la part que castiga les relacions comercials de tercers països amb l'illa, igual que van fer Clinton i Bush

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha suspès l'aplicació d'una part de la llei Helms-Burton per reforçar l'aïllament econòmic de Cuba, tal com van fer anteriorment els presidents Bill Clinton i George W. Bush. La presidència dels EUA ha notificat al Congrés nord-americà aquesta mesura, que entrarà en vigor a partir de l'1 d'agost “per al benefici dels interessos nacionals dels EUA i avançarà una transició a la democràcia a Cuba”.

La suspensió de la llei Helms-Burton adoptada per Obama és prorrogada cada sis mesos per la presidència dels EUA des que la mesura va ser aprovada pel Parlament nord-americà, el 1996. Tant la Unió Europea com Canadà i Mèxic van adoptar disposicions legals per neutralitzar els efectes de la llei de llibertat i Solidaritat democràtica per a Cuba, destinada a reforçar l'embargament comercial a Cuba i a penalitzar els Estats i les empreses que mantinguin relacions econòmiques amb l'illa sota el règim de Fidel Castro i de la revolució.

Les greus implicacions econòmiques internacionals que provocava l'aplicació de la llei Helms-Burton van aconsellar les successives administracions nord-americanes a suspendre aquesta part de la llei des de la seva promulgació i fins ara.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.