Política

Ofensiva mediàtica dels Prenafeta

La família emet un comunicat en què assegura que l'exsecretari general de Presidència només va fer intermediacions immobiliàries legals i declarades. Avisen que no volen "clemència sinó justícia"

La família Prenafeta ha iniciat una doble batalla: judicial i mediàtica. El lletrat designat, Joan Córdoba, s'enfrontarà a Baltasar Garzón amb recursos i diligències judicials. Però mentrestant els fills de l'exsecretari de Presidència de Jordi Pujol volen combatre el ressò públic de l'operació Pretòria pel seu compte. I han començat aquest divendres.

En una nota difosa aquest matí, asseguren que Lluís Prenafeta "no pertany a cap trama de corrupció". Recalquen que fa "molts anys que va deixar la política" i que "des d'aleshores realitza una activitat empresarial privada". I, dins d'aquesta activitat, hi ha les "intermediacions" immobiliàries "per a la compra d'unes finques": una a Badalona i una altra a Sant Andreu de Llavaneres. I com a activitats empresarials lícites, van ser facturades, segons els Prenafeta, i cobrades "segons els percentatges normals en el mercat immobiliari".

Tot i que el comunicat no ho especifica, Marc Prenafeta, fill de l'exsecretari, ha donat més detalls en una entrevista a RAC1 que forma part de l'ofensiva mediàtica. En aquest marc, el fill ha defensat el pare concretant que els pagaments van ser "en blanc" [per contraposició als pagaments en negre, que no queden registrats enlloc i que no tributen]  i pel concepte d'intermediació immobiliària, sense maquillar. "Això és una activitat lícita, és el que fan els APIS, i com a molt es podria dir, com a broma, que han fet intrusisme professional, però és una broma, perquè tampoc això és cert, no cal cap titulació especial per fer aquestes gestions", ha argumentat Marc Prenafeta.

El que els Prenafeta neguen rotundament és que hi hagi hagut tràfic d'influències. "El senyor Lluís Prenafeta ni pertany a cap trama ni ha realitzat cap tràfic d'influències. Estem convençuts que la veritat dels fets és tan senzilla i transparent com el que hem descrit i que s'imposarà", afegeixen.

També en l'entrevista de RAC1, Marc Prenafeta ha admès, però, que el seu pare coneixia Luis García, Luigi, l'exdiputat socialista que Garzón considera el cervell de la trama. "Hi havia parlat", ha dit sense donar més detalls, i ha insistit en la legalitat de les gestions immobiliàries per buscar terrenys edificables per a Espais, la immobiliària de Lluís Casamitjana, també implicat pel jutge en el cas.

El comunicat acaba amb una frase amb funcions d'eslògan: "No demanem clemència, demanem justícia". Es tracta d'una frase que el fill de Prenafeta també ha pronunciat diverses vegades durant l'entrevista, en el sentit que, encara que es plantegen presentar un recurs per demanar l'excarceració del seu pare per raons d'edat i de "salut delicada" –com fa la família Alavedra, al·legant que ha tingut un debut diabètic i s'ha aprimat set quilos en una setmana, des que és a la presó–, el que volen és que l'exculpin i restablir "el seu bon nom".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona