Política

Montilla dubta que el TC acordi aquesta setmana una sentència sobre l'Estatut

El govern contradiu Zapatero i diu que "qualsevol sentència limitativa tindria efectes [polítics]", per la qual cosa el president manté el propòsit de reunir-se amb els partits quan hi hagi un veredicte

El president de la Generalitat, José Montilla, ha relativitzat la possibilitat que la convocatòria del plenari del Tribunal Constitucional (TC) per a aquest dimecres acabi amb una sentència sobre l'Estatut, i considera poc probable que a l'alt tribunal hi hagi la majoria necessària per tirar-la endavant. Alhora, ha reiterat la seva petició de no especular sobre el veredicte que pugui dictar el TC, recordant que encara no s'ha produït.

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, com a portaveu del govern, s'ha referit al parer que Montilla ha traslladat a l'habitual reunió dels dimarts del gabinet, on el president ha recordat que la reunió dels magistrats del Constitucional es trobarà davant "el sisè esborrany" de sentència sobre l'Estatut. En aquest sentit, ha expressat els seus dubtes sobre la possibilitat que els magistrats arribin aquesta setmana a un acord prou majoritari.

El govern de la Generalitat ha rebutjat, un cop més, avançar cap posicionament en relació a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut amb l'argument que no vol obrir "cap escletxa per al dubte" i més quan el veredicte encara no s'ha produït. L'executiu ha reiterat que sobre la resolució del TC cal "prudència i d'exigència" en els pronunciaments i sobre el respecte per al contingut íntegre del text portat a referèndum el 2006. Nadal ha recordant també que Montilla parlarà amb les forces polítiques quan hi hagi sentència.

"No volem actuar anticipadament sobre una sentència que encara no existeix", ha afirmat Nadal, que ha insistit en el fet que Montilla "proposarà el determini que ja té fet al conjunt de les forces polítiques" quan hi hagi una resolució del TC. Mentrestant, l'executiu considera que l'únic remarcable és que, prop de complir-se quatre anys de l'aprovació de la reforma estatutària, s'ha aplicat ja el 75% del seu contingut.

"Des del punt de vista del govern, qualsevol sentència limitativa tindria efectes [polítics]", ha declarat Nadal, tot i insistir que la preocupació del govern és continuar l'aplicació de l'Estatut "amb plenitud". El titular de Política Territorial ha negat que el govern tingui informació sobre el procés de deliberació del TC: "El criteri del govern és no entrar en debat del TC ni intervenir-hi", ha dit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.