Política

El G-8 no confia en els "brots verds"

El Grup es compromet en l'esborrany a la preparació de les estratègies per sortir de la crisi i atendre millor el problema de l'atur

Els països del G-8, reunits des d'avui a la ciutat italiana de L'Aquila, creuen que la situació econòmica "segueix sent incerta, malgrat els signes de recuperació que s'han registrat fins ara, i que segueix havent riscos significatius per a l'estabilització econòmica i financera".

Això és el que es desprén de l'esborrany de la declaració final sobre la crisi econòmica que els països participants a la cimera es disposen a aprovar. En l'esborrany, que va en la línia de l'acord al qual van arribar els ministres d'Economia i Finances del Grup el juny passat a la ciutat de Lecce (sud d'Itàlia), el G-8 reconeix "els progressos aconseguits fins ara" en la recuperació de la confiança i l'estabilització dels mercats financers.

El G-8 es compromet en l'esborrany de la declaració conjunta a "assegurar la sostenibilitat fiscal a mig termini" i a donar suport al Fons Monetari Internacional (FMI) en la preparació de les estratègies per sortir de la crisi i atendre millor el problema de l'atur.

Els caps d'Estat i de govern de les set majors economies mundials més Rússia –i els països convidats com Mèxic, Brasil o Espanya– aposten així per la lluita contra l'evasió fiscal i reconeixen com a important la tasca de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona