Política

Montilla assegura que ni ell ni el seu govern estan "fatigats"

Considera  que els membres de l'executiu català s'han de dedicar a parlar dels problemes de la gent i no "dels nostres"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha excusat les paraules del conseller d'Educació, Ernest Maragall, sobre la "fatiga" de Catalunya pel govern tripartit, assegurant que es referia a les últimes "enquestes". Amb tot, ha remarcat que ni Maragall ni ell mateix ni el govern estan "fatigats". A més, ha llançat un missatge clar: "Ens hem de dedicar a parlar dels problemes de la gent, no dels nostres".

En una entrevista a l'emissora Punto Radio, Montilla ha explicat que el que li produeix fatiga és la tendència de la classe política catalana a parlar "de nosaltres mateixos i no dels problemes que preocupen la gent". "Hi ha massa tendència a mirar-se el melic i no a centrar les energies en els problemes dels ciutadans", ha sentenciat.

Preguntat per si les declaracions de Maragall són una manera de marcar territori per part del PSC amb l'objectiu d'aconseguir governar en solitari, Montilla ha assegurat que aquesta és una "aspiració legítima" de qualsevol partit, sobretot en un any electoral com és aquest 2010. En aquest sentit, ha assegurat que se sent "amb ganes" per continuar com a president i liderant el país "en un moment molt complicat, però també apassionant".

Sobre la possibilitat que el PSC tingui un grup propi al Congrés, Montilla ha recordat que aquesta opció sempre "ha estat present en l'agenda del PSC". "No descartem tenir un grup propi si es donen les circumstàncies" que fan que aquesta opció sigui la millor per als interessos de Catalunya, ha assegurat.

Sobre José Luis Rodríguez Zapatero i la política econòmica que està desenvolupant el govern espanyol, Montilla ha considerat que el president de l'executiu central és "a vegades massa optimista", tot i que ha remarcat que ser "optimista no està renyit amb ser realista".  A més, ha considerat que en moments de dificultats, com els que s'estan vivint ara amb la crisi econòmica, sempre "tens la sensació que es poden fer més coses".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.