Política

Carod dóna suport a Saura i recorda que ell ja va demanar la dimissió en bloc del TC a l'agost

El vicepresident del govern diu que la reacció és la que correspon a allò que els catalans esperen del president

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha defensat aquest dilluns la dimissió en bloc del Tribunal Constitucional que va demanar el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, arran de la demora que està patint la sentència sobre l'Estatut.

"No és que la comparteixi sinó que, a tall estrictament personal, jo vaig dir el mateix al mes d'agost", ha recordat Carod, abans de reunir-se amb el seu homòleg flamenc, Geert Bourgeois, a Bruges. "La reacció de José Montilla és la que correspon a allò que els catalans esperen del seu president", ha opinat Carod, i ha advertit, però, que "si Espanya no accepta Catalunya tal com és, molts catalans faran algun tipus de pensament legal".

Carod ha denunciat que "pesen massa lloses sobre el Tribunal Constitucional, no només com perquè la decisió que prengui pugui ser vista amb legitimitat, sinó amb seriositat". Per això, i com Saura va fer divendres passat, l'agost passat ja va demanar als seus jutges que dimitissin en bloc. "No pot ser que en allò que figura que és la màxima institució que garanteix el valor i la vigència del marc legal i democràtic es produeixin unes filtracions amb la facilitat amb què es produeixen", s'ha queixat el vicepresident.

Montilla va desautoritzar Saura, divendres mateix, atribuint les seves paraules a les d'un dirigent d'ICV, i no un membre del govern que presideix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.