Política

ETA insta l'esquerra abertzale a "donar nous passos en el procés d'alliberament del País Basc"

Emet un comunicat íntegrament en basc al diari 'Berria'

En un comunicat publicat íntegrament en basc, publicat al diari Berria, la banda terrorista ETA ha animat l'esquerra abertzale a unir-se per elaborar una "estratègia eficaç" que porti el País Basc a "un nou marc polític que l'apropi a la independència".

En la carta, l'organització terrorista elogia els 50 anys de lluita per a la independència i el paper de l'esquerra abertzale, de qui diu que "per sobre dels Estats i d'aquells que estan disposats a vendre el poble, serà capaç de realitzar els canvis que ens aproparan a la independència i el socialisme".

En el seu comunicat, dirigit especialment a l'esquerra abertzale, la banda terrorista assegura que és aquest grup qui té "la responsabilitat de donar nous passos en el procés d'alliberament del País Basc", si bé també adverteix que s'ha de fer valer "la lluita dura però fructífera d'aquests 50 anys".

Segons es desprén del comunicat, és l'esquerra abertzale qui ha de forjar "el camí per obrir les portes a un nou marc polític cap a la independència", però d'altra banda, ETA, de forma ambigua, també adverteix que aconseguir-ho "és necessari que l'esquerra abertzale reforci la fe i la capacitat per lluitar".

La banda terrorista considera també, en el comunicat, que la nova "repressió" que s'està vivint  l'esquerra abertzale des dels diferents governs es deu precisament al fet que "l'esquerra abertzale és el moviment polític que pot portar el País Basc cap a la independència" i assegura que tant l'Estat espanyol com França "tenen por a un canvi democràtic". Segons l'organització armada, els dos Estats "pretenen ofegar l'esquerra abertzale", però assegura que no ho aconseguiran.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.