Política

Mas assegura que no té "cap pressa" per ser president de la Generalitat

El president de CiU, Artur Mas, també afirma que el tripartit intentarà esgotar la legislatura tot i que està "a la UCI" des del 7 de juny

El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat que no té "cap pressa" per ser president de la Generalitat després dels positius resultats que va obtenir la federació a les eleccions europees respecte al tripartit, i ha opinat que els socis del govern intentaran esgotar la legislatura tot i que estan "a la UCI" després del 7 de juny.

En una entrevista, Mas ha volgut calmar els ànims després de la pujada de CiU i la pèrdua de vots del tripartit en les europees, i també davant de les enquestes que donen bons resultats a la federació en les pròximes autonòmiques. "CiU no té cap pressa perquè hi hagi eleccions a Catalunya ni per arribar al govern. Que es facin les eleccions quan toquin", ha dit.

Així, també ha aprofitat per rebutjar la invitació de la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, que ha instat aquesta setmana la federació a presentar una moció de censura si el 15 de juliol no es tanca el finançament. Mas ha estat clar i ha receptat als populars tranquil·litat, "perquè fa la sensació que només pensen en com trencar Catalunya i que a Madrid tinguin encara més la paella pel mànec".

"Que facin com CiU, que no té pressa per arribar al govern, que es tranquil·litzin i que no estiguin contínuament plantejant mocions de censura i de confiança", ha recomanat, i ha subratllat que ell vol arribar a la Generalitat a través d'eleccions. I és que la posició en contra d'una moció de censura que va expressar fa mesos contínua vigent després de les europees, i rebutja arribar al govern "mitjançant quatre pactes en els despatxos que després no els entén absolutament ningú".

De totes maneres, el líder de CiU ha opinat que els socis del govern faran el possible per arribar al final de la legislatura, tot i que les europees hagin demostrat que el tripartit "és a la UCI". "Segurament necessiten, i ràpid, una transfusió de sang; però una altra cosa és si queda algú al país disposat a donar-ne", ha remarcat Mas, que s'ha mostrat convençut que la ciutadania té clar que la fórmula està amortitzada i és hora de canviar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.