Política

Partits, patronals i sindicats aposten per la via policial i l'Estat de dret per posar fi al conflicte basc

Els signants es troben en una reunió extraordinària al Congrés de Diputats per firmar un text consensuat

Els grups polítics i els agents socials, patronal i sindicats, s'han reunit aquest divendres per consensuar una condemna unitària a l'atemptat d'ETA en què ha mort un inspector del Cos Nacional de Policia (CNP), Eduardo Puelles, cap d'una unitat antiterrorista a Bilbao.

El text assegura que amb aquest acte "ETA torna a desafiar els demòcrates, i de nou els volem dir que mai aconseguiran els seus objectius". Els signants han assegurat que a través de la tasca dels cossos de seguretat, dels quals formava part Puelles, s'aconseguirà que "els assassins siguin detinguts, perquè caigui sobre ells tot el pes de la justícia".

"Els signants volem respondre amb unitat i fermesa a aquesta nova acció criminal dels terroristes." Amb aquesta frase, totes les formacions representades al Congrés juntament amb sindicats i patronal han demostrat el seu rebuig a l'assassinat del policia Eduardo Puelles.

"Seguirem defensant la vida i la llibertat i combatrem amb coratge i fortalesa democràtica l'organització terrorista ETA fins derrotar-la definitivament, a través de la força exclusiva de l'Estat de dret", assegura el text unitari rubricat aquesta tarda en una reunió extraordinària al Congrés dels Diputats.

El text reconeix la tasca dels cossos i forces de seguretat de l'Estat pel "sacrifici permanent en defensa de l'Estat de dret", i assenyala aquesta via com a l'única per acabar amb el terrorisme perquè "els assassins d'Eduardo Antonio Puelles García siguin detinguts, perquè caigui sobre ells tot el pes de la justícia".

"Mai aconseguiran els seus objectius", assegura el comunicat, que afegeix que "als autors d'aquests atemptat i a la resta de terroristes només els espera l'aplicació de la llei, l'acció policial i l'exercici de la justícia".

Per últim, es demana a la ciutadania que respongui "democràtica i serenament davant aquest crim". Per fer-ho, els parlamentaris animen la ciutadania a unir-se a les concentracions i mobilitzacions que les forces polítiques i les organitzacions socials convoquin arreu de l'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.