Política

Herrera defensa la reforma de la llei del Constitucional per a evitar "el xantatge del PP"

El líder d'ICV  també ha explicat que dimecres interpel·larà al govern espanyol per "tancar el cercle de la memòria històrica"

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha confiat en que els partits catalans que estan negociant la moció parlamentària demanant la renovació del Constitucional donin suport també a la reforma de la llei que el regula, que el seu partit va proposar ahir. "No ens val l'actitud passiva davant del xantatge del PP", ha dit Herrera, i ha afegit que "el que cal no és només dir que renovarem el Constitucional, sinó que si el PP bloqueja, canviarem les lleis perquè no pugui continuar bloquejant". Herrera també ha saludat la manifestació en suport a Garzón d'aquesta tarda a Barcelona i ha explicat que dimecres interpel·larà al govern espanyol per "tancar el cercle de la memòria històrica".

"Jo crec que estem a les portes d'un pronunciament ferm des del Parlament de Catalunya que digui que s'ha de renovar el Tribunal Constitucional", ha confiat Herrera parlant de les negociacions que va endegar aquesta setmana el president Montilla per consensuar una moció en aquest sentit que s'haurà de votar la setmana vinent a la cambra. I ha afegit que aquesta iniciativa unitària hauria d'incloure, també, "una proposta que es presenti a Madrid i que plantegi una modificació de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional" per a evitar el bloqueig del PP, que no vol acceptar aquesta renovació.

La "unitat i fermesa" dels partits catalans davant de la manca de sentència sobre l'Estatut "s'ha de reflexar al Parlament de Catalunya però s'ha de traslladar també a Madrid", ha afegit Herrera.

D'altra banda, també ha recordat que la seva formació serà present a la manifestació que hi ha convocada a Barcelona en suport del jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, processat per tractar de jutjar els crims del franquisme.

També ha dit que "el proper dimecres hi haurà una interpel·lació per part d'ICV al Congrés dels Diputats en la que li direm al govern Zapatero que no es quedi de braços plegats tanqui el cercle de la recuperació de la memòria democràtica, de la memòria històrica".

Un cercle que, en opinió d'Herrera, no va tancar la Llei de Memòria Històrica, que el PSOE va aprovar amb el suport d'ICV, i que el dirigent ecosocialista ha tornat a considerar "insuficient".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Hongria

Un eurodiputat del Fidesz dimiteix després d’agredir una dona

Barcelona
política

La parella de Sílvia Paneque renuncia com el seu cap de gabinet després de la polèmica

barcelona
Amèrica Llatina

La fiscalia veneçolana cita González Urrutia per una investigació penal

Barcelona
Estat espanyol

Puente cessa dos alts càrrecs de Transports investigats en el cas Koldo

Barcelona
afganistan

Els talibans prohibeixen el so de la veu femenina en públic

barcelona
Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona
europa

Alemanya celebrarà eleccions generals a la tardor de 2025

barcelona
política

L’UCE distingeix la trajectòria de la Plataforma per la Llengua i Joan Amorós

prada