Política

La UE arriba a un acord sobre l'ajuda a Grècia

Ho ha anunciat el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, després d'una reunió amb Sarkozy, Merkel, Zapatero i Trichet

El president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, ha anunciat aquest dijous als mitjans de comunicació un "acord" sobre la situació a Grècia, sense donar detalls.

"Ara anirem a la Biblioteca Solvai [la sala on se celebra la cimera dels líders europeus] i presentarem l'acord a què hem arribat", ha dit a la premsa, en companyia del president francès, Nicolas Sarkozy; la cancellera alemanya, Angela Merkel; el president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, i el president del govern espanyol i president de torn de la UE, José Luis Rodríguez Zapatero.

L'anunci es produeix després d'una sèrie de trobades i reunions bilaterals que han mantingut a la seu del Consell Europeu els principals protagonistes de la recerca d'una solució per al greu problema pressupostari de Grècia.

Van Rompuy es disposa a traslladar ara el contingut de l'acord a la resta de líders europeus, que han estat esperant el resultat de les converses des del migdia.

Des de primera hora del matí, a més de Rompuy, Zapatero, Sarkozy i Merkel, també han assistit a la reunió el president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, i el de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso. Més tard s'hi ha afegit el primer ministre grec.

La reunió informal dels Vint-i-set ha començat amb gairebé tres hores de retard sobre l'horari previst. L'objectiu oficial d'aquest Consell Europeu informal, convocat per Van Rompuy, és examinar la situació econòmica que travessa la Unió Europea i dissenyar l'estratègia econòmica de futur.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.