Política

Laporta considera una "humiliació" per Catalunya l'empresonament d'Alavedra, Prenafeta i Muñoz

Ho ha dit a l'inici d'una conferència de fort contingut sobiranista titulada El Barça, motor de Catalunya organitzada per la Fundació Catalunya Oberta

El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ha considerat aquest dijous que l'empresonament de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta –imputats pel jutge Baltasar Garzón en el cas Pretòria– és una "humiliació" per Catalunya.

Ho ha dit a l'inici d'una conferència de fort contingut sobiranista titulada El Barça, motor de Catalunya organitzada per la Fundació Catalunya Oberta –d'on Alavedra i Prenafeta són patrons–, després de ser presentat pel fill de Prenafeta, Marc Prenafeta.

Laporta ha fet extensiu també les seves paraules de suport a Alavedra i Prenafeta a l'exalcalde de Santa Coloma de Gramanet, Bartomeu Muñoz, en declarar-se ferm defensor de la presumpció d'innocència.

"Sóc aquí perquè m'han convidat però, a més, per donar suport a les famílies d'unes persones, uns catalans, uns barcelonistes, que estan patint com a conseqüència d'una decisió judicial que, en la meva modesta opinió com a advocat, com a mínim la trobo desproporcionada i humiliant, per a ells i per a Catalunya", ha afirmat.

Abans de Laporta, el president de la fundació, Joaquim Tosas, també havia expressat el seu "sentiment d'afecte" cap a Alavedra i Prenafeta: "Fidels a la presumpció d'innocència, i a l'espera que tot aquest episodi es resolgui favorablement, desig que ben aviat puguin reincorporar-se de ple a la vida de la nostra fundació", ha dit.

Entre els assistents a l'acte es trobaven l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, el secretari de política internacional de CDC, Carles Llorens, l'exconseller de CiU i actual president d'honor de la Fundació Catalunya Oberta, Joan Guitart, cares visibles del barcelonisme com l'economista Xavier Sala i Martín o Joan Olivé, també membres del patronat de la fundació, així com la dirigent de Reagrupament Rut Carandell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona