Política

El govern espanyol diu que respecta la ILP contra les corrides de toros però critica que s'hagin fet "algunes declaracions desafortunades"

La vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, ha fet referència a les declaracions del filòsof Jesús Mosterín dimecres al Parlament, on va comparar la festa dels braus amb l'ablació del clítoris o la violència de gènere

María Teresa Fernández de la Vega, vicepresidenta primera del govern, ha afirmat que l'executiu espanyol "respecta" el procés iniciat al Parlament català per abolir les corrides de toros, com també respecta la iniciativa de la comunitat de Madrid, que està tramitant els toros com a festa nacional en una iniciativa de la presidenta de la comunitat, Esperanza Aguirre.

Tot i que de la Vega ha recalcat que aquest “és un debat molt propi de la societat espanyola” i que és una discussió “que no ens ha de preocupar”, ha dit que “hi ha manifestacions que han estat desafortunades que ratllen temes sensibles, com ara la violència de gènere” en referència a les declaracions del filòsof Jesús Mosterín de dimecres al Parlament de Catalunya.

Mosterín va rebutjar l'al·legat del caràcter tradicional de l'afició als toros, que va comparar amb la tradició de pràctiques com l'ablació de clítoris o la violència de gènere. Aquests arguments ja van provocar la reacció de diputats socialistes i populars, com la del portaveu del PP, Rafael Luna, que va qualificar d'"insult" aquests comentaris.

De la Vega ha instat a debatre, “però amb arguments” i amb “rigor”. “Hi ha qüestions que no són admissibles” ha conclòs.

El consell de ministres ha aprovat avui divendres, entre d'altres acords, el pla de lluita contra el frau fiscal, laboral i a la Seguretat Social, amb l'objectiu de recaptar 1.000 milions d'euros més, més del 0,1% del producte interior brut (PIB).

El govern espanyol també ha anunciat que avançarà la convocatòria d'ajudes a la reindustrailització perquè les empreses puguin disposar tan aviat com sigui possible de les subvencions, que ajudaran a crear 4.400 llocs de treball directes.

La reunió del gabinet, presidida pel cap de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha aprovat també el nomenament de Fèlix Monteira com a nou secretari d'Estat de Comunicació, en substitució de Nieves Goicoechea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.