Política

Mas insta Montilla a destituir Enric Marin si vol parlar de "legitimitat política, ètica i moral"

El líder de CiU celebrat a Vilafranca del Penedès, ha anunciat també que dimecres la seva formació presentarà una esmena per defensar una vegueria per al Penedès.

El president de CiU, Artur Mas, ha demanat, un dia després que el Consell de Garanties Estatutàries hagi vist en el relleu d'Albert Sáez una vulneració de l'Estatut, al president José Montilla que "rectifiqui el seu error". Segons Mas, si diu que els magistrats del Tribunal Constitucional "no tenen legitimitat moral, ètica i política", ara que s'"apliqui les seves paraules" perquè si no es respecta l'Estatut a Catalunya "no podrà demanar que ho facin fora del país".

Una vegueria pel Penedès

Mas ha assegurat que aquest dimecres la seva formació política presentarà al Parlament de Catalunya una esmena a la Llei de vegueries per demanar una vegueria per al Penedès. "I aquells que sempre han dit que estan al cantó dels que la defensen, a veure, si per una vegada compleixen la seva paraula".

El polític convergent ha fet l'anunci tot i deixar clar que el debat de les vegueries no és "prioritari per a CiU", ja que no deixa de ser un debat "sobre la mateixa administració , i Catalunya té altres necessitats'.

Un Tribunal esquerdat, dividit i mediatitzat
Mas ha assegurat que "no és de rebut que un Tribunal esquerdat, dividit i mediatitzat per partits polítics es pugui carregar la voluntat del poble català". I cal moure's per evitar-ho, perquè "si els ciutadans d'aquest poble no fan res per impedir-ho, després no podran queixar-se". Cal ser "ferms", perquè a Madrid "només entenen el llenguatge de la fermesa".

Recuperar l'economia, "prioritari"
Per a CiU el prioritari serà "aixecar l'economia del país". "Defensarem l'autogovern, farem el possible perquè es pugui decidir, però el primer és l'economia", ha remarcat. "Clar que cal una administració forta, però qui crea llocs de treball són les empreses, sense aquestes tindrem un país empobrit", ha insistit.

El líder de la federació nacionalista veu les eleccions que se s'acosten com el final d'una "llarga travessia pel desert". I ara, "cal fer un esprint". Part de la sort que corri el seu partit, passarà per arribar "al final amb força suficient". "No pot podem ser el corredor que cau davant la línia de meta quan només li falten 300 metres".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona