Política

Otegi considera que el 7-J bascos i catalans "tenim l'oportunitat de dir que és possible una segona transició que reconegui el dret a l'autodeterminació"

El líder de l'esquerra abertzale està convençut que "la solució per a Euskal Herria passa per arribar a un acord amb PSOE i PP"

El líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi està convençut que en les properes eleccions al Parlament europeu del 7 de juny, tant bascos com catalans "tenim l'oportunitat de dir que hi ha una segona transició possible que reconegui els nostres drets nacionals i el dret a l'autodeterminació".

La setmana passada, Otegi va demanar el vot per a Iniciativa Internacionalista i aquest dimecres, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, ha detallat que aquest partit, "amb la seva valentia, ha permès que els que estem sense veu puguem reiterar quins són els eixos de la nostra proposta i puguem participar a la campanya electoral com a convidats".

I és que, segons ha dit, "si es vol la pau de veritat no es pot fer política sense l'esquerra abertzale".

En aquest sentit, però, el lider de l'esquerra abertzale ha descartat aquest dimarts reeditar un pacte com el de Lizarra perquè, al seu entendre, la solució al conflicte d'Euskal Herria "passa per arribar a un acord amb els partits que no són independentistes, i em refereixo al PSOE i al PP".

L'exportaveu de Batasuna ha argumentat que els grans objectius de l'esquerra abertzale en els pròxims mesos, malgrat que les forces de l'Estat segurament intentin reprimir-lo, són "rellançar una estratègia democràtica renovada a l'esquerra del PNB, aconseguir la implicació de la comunitat internacional en el conflicte i recuperar el diàleg que alguns van abandonar".

Sobre aquest últim punt ha assegurat que l'esquerra abertzale no té cap problema a "asseure's a dialogar amb Jesús Eguiguren ni amb Carlos Iturgaiz ni amb ningú" perquè l'únic que es vol són "mecanismes democràtics per defensar el nostre projecte en igualtat de condicions".

Ara bé, dit tot això, ha alertat que, davant els nous reptes que se li presenten a l'esquerra abertzale en els pròxims mesos, espera "que ETA estigui a l'alçada de les circumstàncies".

Amb tot, Otegi ha conclós: "El meu compromís personal és posar en marxa un procés democràtic en aquest país. I votar el 7 de juny Iniciativa Internacionalista és donar volada a aquest procés, tant a Euskal Herria com a Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.