Política

Corbacho suggereix a la CEOE un canvi d'actitud per reprendre el diàleg social al setembre

El ministre de Treball assegura que la patronal espanyola ha acudit al diàleg sense tenir en compte que amb les seves propostes posava "en perill" el sistema de pensions de l'Estat

La patronal CEOE ha d'emprendre un canvi d'actitud per poder reprendre possibles reunions del diàleg social al setembre. Així ho considera el ministre de Treball, Celestino Corbacho, qui també ha assegurat que l'organització empresarial ha estat "la culpable més directa" que el diàleg no hagi fructificat.

En concret, i en una entrevista a TV3, Corbacho ha recordat que la CEOE ha acudit a la taula de diàleg amb postures de màxims i "sense interessar-li l'acord" i sense tenir en compte que, amb les seves propostes, posava "en perill" el sistema de pensions espanyol.

El ministre ha recordat que, després de la ruptura de les converses, encara hi ha meses treballant i que el govern espanyol seguirà prenent "les mesures que facin falta". En aquest sentit, ha apuntat que dos d'aquestes mesures s'aprovaran el pròxim 13 d'agost a l'últim consell de ministres abans de les vacances.

Es tracta de les ajudes a aturats que esgotin la seva prestació i també ajudes per als autònoms que hagin de deixar la seva activitat. En principi, ha explicat, la vigència serà de sis mesos, tot i que ha afegit que estaran lligades a unes condicions econòmiques que podrien fer que es prorroguin si la situació no millora.

El titular de Treball ha insistit que la crisi econòmica és "de tal magnitud" que ha obligat als governs -inclòs l'espanyol- a "improvisar" per fer front la duresa de la situació. "Hem hagut de prendre mesures immediates, que no podien formar part d'anàlisis", ha certificat.

Corbacho ha reiterat que l'increment de l'atur està vinculat al creixement de la població activa a Espanya i ha apuntat que la crisi "no és laboral, sinó financera". Per aquesta raó, ha afirmat que aquells que diuen que la situació es resoldrà amb una reforma laboral, "estan mentint".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.