Política

Corbacho recorda al TC que el text va ser "aprovat per les Corts" i "ratificat pel poble"

El ministre espera que la sentència de l'Alt Tribunal "certifiqui la constitucionalitat del text"

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha afirmat avui que el Tribunal Constitucional hauria de tenir "en consideració", a l'hora d'emetre un dictamen sobre la constitucionalitat de l'Estatut de Catalunya, que el text a debat té el suport de "pronunciaments de sobirania popular" i que "no és només una norma jurídica", ja que va ser "aprovat pel Parlament de Catalunya, per les Corts Generals, es van fer dictàmens i va ser ratificat pel poble".

En declaracions a Onda Cero, el ministre ha admès que espera que l'Alt Tribunal "certifiqui la constitucionalitat del text" perquè, segons la seva opinió, això seria "bo per a Catalunya i per a Espanya" i permetria "superar aquest debat identitari".

Sobre si el president de la Generalitat, José Montilla, li demana ajuda en el tema de l'Estatut català, Corbacho ha subratllat que Montilla "es val per si mateix" i que allò que el dirigent català està fent és "posar de manifest un fet que és un sentiment molt generalitzat a Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.