Política

Carretero dóna per fet l’acord amb Laporta

Els crítics volen debatre sobre llistes a l’assemblea. El president del Barça diu que un 47,3% vol la independència

Joan Carretero dóna per fet que Reagrupament i Joan Laporta acabaran confluint en una mateixa oferta electoral per als comicis al Parlament, ja que tant l’associació que lidera com la proposta independentista del president blaugrana “defensen el mateix per a Catalunya” i, per tant, “seria poc intel·ligent” no anar junts.
El líder de Reagrupament va fer aquestes afirmacions ahir als periodistes en la presentació del llibre Carretero. Retrat d’un metge que fa política (A Contra Vent), del guionista Francesc Orteu, que presenta el personatge a través d’entrevistes i d’anècdotes que n’expliquen persones que el coneixen.

Reagrupament preveu que dissabte Laporta assistirà a la segona assemblea de l’associació, en la qual s’aprovaran dos documents estratègics: el full de ruta cap a la independència i una proposta de Constitució catalana. S’ha desestimat tractar-hi res de les llistes, com es preveia inicialment. Carretero creu que n’hi ha prou fent-ho “un temps abans de les eleccions”, fet que s’interpreta com una manera de guanyar temps perquè Laporta pugui acabar el mandat al Barça.

Precisament l’assemblea de Reagrupament de l’Alt Camp ha fet arribar a l’executiva una proposta perquè a la reunió s’hi pugui debatre sobre les llistes. Reclamen que la formació es reafirmi en la idea de fer primàries per triar els candidats, una possibilitat que està en l’aire d’ençà de la crisi que va acabar amb la dimissió provisional de Carretero.

Una enquesta encarregada per Laporta i feta aquest febrer a 1.550 persones revela que el 47,3% de catalans volen un Estat propi, i que el 97,4% coneixen el president del Barça, que obté una nota de 5,3.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona