Política

Herrera afirma que ICV centrarà les eleccions en sortir de la crisi i no en la independència

ICV ha nomenat el diputat per Lleida al Parlament de Catalunya,  Pané, com a cap de llista per Lleida

El secretari general d'ICV, Joan Herrera ha afirmat que la seva formació política centrarà els objectius en sortir de la crisi econòmica amb polítiques d'esquerres en lloc de parlar de la independència com altres formacions, en referència a la condició que posa ERC de fer un referèndum d'autodeterminació a un possible pacte de govern en vista a pròxima legislatura.

El secretari general d'ICV ha fet aquestes declaracions durant l'acte de nomenament del diputat per Lleida al Parlament de Catalunya com a cap de llista d'ICV per la capital del Segrià per a les pròximes eleccions. Pané és l'únic diputat per Lleida d'ICV i vol ampliar el nombre de vots per aconseguir un segon diputat, que seria una dona. Pané ha estat elegit amb un 98,2 dels 172 vots, de tota la demarcació de Lleida, a favor.

Herrera ha definit la candidatura de Pané com una garantia de renovació i experiència al partit. Herrera afirma que Pané és l'experiència i que ell forma part de la renovació d'ICV. Respecte a les polítiques de reequilibri territorial, Herrera, ha explicat que és necessari millorar la mobilitat i les infraestructures de Lleida perquè tingui unes bones línies de Rodalies cap a Manresa i cap a Tarragona. Igual que Pané, afirma que algunes de les prioritats a les eleccions per Lleida són la renovació agrària i les energies renovables. Finalment, pel que fa al pes a les eleccions de Lleida al Parlament, Herrera ha explicat que està a favor d'aplicar el model holandès amb una llista única i elements correctors per regular el pes dels vots a cada territori. D'aquesta manera, ICV vol garantir la diversitat política i no potenciar el bipartidisme que afirma que hi ha a l'Estat espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
amèrica del sud

Una missió de l’ONU denuncia persecució política a Veneçuela

barcelona
Política

Turull demana a ERC que es disculpi per les accions contra Junts de l’estructura B

barcelona
Política

Acord per desbloquejar la Llei de l’ELA

barcelona
política

El “mateix” finançament arreu de Sánchez fixa “l’horitzó ambiciós” per a Romero

barcelona

Escòcia vol recuperar l’esperit del 2014

Londres
Estats Units

Una campanya tacada per la violència

Los Angeles
Eduard Díaz
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Llagostera (ERC)

“L’equip de govern viu de les rendes del mandat anterior”

Llagostera
Christopher Carnie
Representant a Catalunya de Europe for Scotland

“El referèndum va ser un dia d’orgull”

Barcelona
estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona