Política

El declivi de l’emperador

Berlusconi suspèn per primer cop en un índex de popularitat i només el 49% dels italians diuen que hi confien

L’emperador d’Itàlia ja no és el que era: els italians comencen a estar farts de la intensa vida privada del primer ministre Silvio Berlusconi. Ara que el PIB del país cau un 5% i l’atur augmenta a nivells que els italians ja no recordaven, les proeses sexuals i festives del septuagenari líder ja no tenen tants adeptes com fa uns mesos. Un sondeig del diari La Repubblica revela que, per primer cop des del 2008, els qui diuen que confien en Berlusconi són menys de la meitat, el 49%.

Són quatre punts menys que al maig, just abans que la seva esposa, Veronica Lario, demanés el divorci acusant-lo de comportar-se com un “emperador” amant de jovenetes, quan encara no havien esclatat els escàndols de les menors d’edat, les festes desinhibides a Villa Certosa o les prostitutes al palau de Roma.

Controls mèdics
El setmanari L’Espresso va publicar ahir una segona tanda de presumptes gravacions que la prostituta Patrizia D’Addario va fer d’amagatotis els dos cops que va visitar Berlusconi: en la festa amb vint noies l’octubre del 2008 i la nit que haurien passat junts el 4 de novembre del mateix any. En una cinta se sent com tots dos esmorzen junts i la dona es queixa “del mal terrible que li ha fet al principi” de la nit. Ell respon despreocupadament: “Apa, no és pas veritat”, abans de preguntar-li el cognom. En una altra cinta D’Addario parla amb l’empresari Gianpaolo Tarantini poc abans de la primera festa. L’home l’adverteix que Berlusconi no és amic de preservatius. Ella s’escandalitza i l’empresari tracta de calmar-la assegurant que el primer ministre passa per molts controls mèdics.Tarantini diu a la dona que ha de presentar-se com una amiga seva a la festa, no com una prostituta. El detall dóna oxigen a Berlusconi, que afirma que mai ha pagat una dona perquè li agrada “el plaer de la conquesta”, i que a l’època de les trobades amb D’Addario impulsava una llei contra la prostitució, ara bloquejada al Parlament.

Les cintes, que, segons l’advocat del premier, són una “invenció”, estan en mans de la Fiscalia de Bari, que investiga Tarantini per inducció a la prostitució i que per ara eximeix Berlusconi.

Les gravacions compliquen l’operació de rentat d’imatge en què estava immers el primer ministre després de la cimera del G-8. Berlusconi ha insinuat que vol vendre la seva joia, la mansió de Villa Certosa, perquè després de la publicació de les fotos de les festes ja no s’hi troba a gust. A més, la premsa italiana publica que el Cavaliere ha dit als amics que vol canviar de vida i planeja fins i tot un pelegrinatge després de l’estiu al santuari del pare Pius, el religiós més venerat d’Itàlia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona