Política

Santiago Fisas: “Una persona de Perpinyà també és catalana”

L'eurodiputat popular diu que una eurodiputada de la UMP francesa de Perpinyà “compta” com a catalana. Veu “difícil” l'oficialitat del català a Europa, però sosté que és el seu “desig”

“Hi ha una altra eurodiputada catalana que no coneixeu, la Maite Sánchez, que té nom espanyol però és de la Catalunya Nord, de Perpinyà”. L'eurodiputat del PP Santiago Fisas, que fa uns dies ja va desmarcar-se de la línia oficial del seu partit assegurant que el català hauria de ser llengua oficial a la Unió Europea (UE) sense més entrebancs, ha defensat des de Brussel·les la catalanitat dels ciutadans de la Catalunya Nord “que se'n sentin”.

Ha posat l'exemple d'aquesta eurodiputada de la formació de Sarkozy (UMP), integrada en el grup del PP europeu: “Parla molt bé el català, i se sent catalana i francesa sense problema. M'ha expressat la seva preocupació perquè el català s'està perdent a Perpinyà, i trobo que se l'hauria de convidar a les trobades d'eurodiputats catalans com una més del grup”.

Fisas ha aclarit que ell se sent “català i espanyol a la vegada, i no veig què hi ha d'estrany a dir que una persona de Perpinyà també és catalana”.

Respecte a l'oficialitat del català a les institucions europees, Fisas ha insistit en la seva voluntat de treballar en aquest sentit: “Que el català sigui oficial és un desig que tinc, però essent realistes, sé que és difícil perquè d'entrada té un cost econòmic molt important. D'altra banda, recordem que a Espanya el català només es pot parlar al Senat, i d'una manera simbòlica, un parell de vegades a l'any. I a Brussel·les això no passa desapercebut”.

L'eurodiputat català ha reclamat que, “a més de treballar pel català a Europa, els eurodiputats també maldin per la defensa de l'economia catalana i de les nostres empreses”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.