Política

Netanyahu accepta un Estat palestí sempre que el territori estigui desmilitaritzat

El primer ministre israelià ha exposat les estratègies de política exterior i ha dit que la solució al conflicte podria passar primer per la "pau econòmica"

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha posat avui com a condició sine qua non per a la pau amb els palestins que estiguin "desmilitaritzats". "No se'ns pot exigir per endavant un Estat palestí sense que la comunitat internacional ens garanteixi abans que el territori que quedi en les seves mans estigui desmilitaritzat", ha dit aquesta nit Netanyahu a la Universitat de Bar-Ilán, a prop de Tel Aviv, baluard acadèmic del moviment nacionalista sionista.

Entre altres estratègies israelianes de política exterior per aconseguir la pau, Netanyahu també ha exigit que la base de la resolució del conflicte passi per "un reconeixement sincer pels palestins que Israel és un estat nacional jueu". A més, ha afegit com una altra condició base per a un acord de pau que el problema dels refugiats palestins només podrà resoldre's "fora de les fronteres de l'Estat d'Israel".

Pau econòmica
Netanyahu ha exhortat el món àrab a col·laborar amb israelians i palestins per buscar solucions al conflicte que, segons la seva visió, començaria per una "pau econòmica". "La pau econòmica no és alternativa a la pau diplomàtica, però és un component important d'ella", ha manifestat en apel·lar a la negociació "a qualsevol lloc, a Damasc, Beirut i també a Jerusalem".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.