Política

Rubalcaba anuncia una "nova farsa" de Batasuna condemnant la violència per aconseguir la legalització

El ministre reitera que la via del diàleg ha quedat "descartada" i que "forma par de la història"

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat aquest dilluns que està ben convençut que  "en uns mesos" pot haver-hi una "nova farsa" de Batasuna, que dirà "allò que condemna la violència", demanarà temps per convèncer ETA perquè deixi de matar i sol·licitarà la seva legal·lització. "La resposta serà, radicalment, que no. Aquesta és una farsa que dirigeix ETA i els tribunals ja han demostrat que ETA i Batasuna són el mateix", ha subratllat.

En declaracions a Onda Cero, ha afegit que cal dir a Batasuna "amb tota rotunditat que mai tornarà a les institucions mentre ETA segueixi viva".

Rubalcaba ha repetit que no hi haurà un final dialogat amb ETA i ha anunciat que aquesta via ha estat "descartada" i que forma "part de la història". Creu que en l'entorn de l'organització armada hi ha sectors que estan obrint l'expectativa del diàleg i ha afegit que qui fa això "enganya i obre una via que no porta enlloc".

"Aquesta via s'ha explorat tres vegades i ha fracassat perquè ETA no ha volgut posar fi al terrorisme. Aquesta via està descartada i és part de la història. Ni legalització, ni diàleg. O ETA ho deixa, o les forces de seguretat, els jutges i els fiscals l'hi faran deixar", ha dit el ministre que, a més, ha afirmat que n'estan parlant amb els dirigents del PNB, que "ho entenen".

Segons Rubalcaba, a priori un final dialogat "semblava una bona idea", però en realitat no és possible perquè ETA no busca això sinó assolir alguns dels seus objectius polítics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.