Política

Sánchez-Camacho diu que a Montilla li ha faltat credibilitat per "liderar" el tripartit

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha dit aquest diumenge que en els darrers quatre anys al president Montilla li ha faltat credibilitat per liderar el tripartit i aconseguir un govern eficaç després que aquest dissabte el PSC el proclamés candidat a les eleccions al Parlament.

En relació a la renovació del tribunal constitucional, ha insistit que Montilla "hauria d'haver aprofitat la trucada al president Zapatero per demanar-li que desbloquegi la renovació del TC que té bloquejat en el Senat des de juny del 2008 per voluntat del PSOE al no acceptar les propostes de renovació del Partit Popular". Així mateix, Sánchez-Camacho ha recordat que va ser Zapatero qui va prorrogar el mandat de la presidenta del TC, Maria Emilia Casas.

La presidenta dels populars també ha volgut recordar que el divendres, quan el TC estava reunit, el president del Partit Popular, Mariano Rajoy, es trobava a Catalunya amb ella, concretament a Girona, "a diferència del president Zapatero que no s'atreveix a venir a Catalunya i només ho fa per assistir a inauguracions".

Sánchez-Camacho també s'ha dirigit a CiU lamentant "la hipocresia política de CiU i de Duran i Lleida quan diu que és un frau de llei que no es renovi el TC, mentre la federació nacionalista està demanant a Catalunya que es prorrogui el mandat dels membres del Consell de Garanties Estatutàries i de la Sindicatura de Comptes". Per a la presidenta del PPC, "CiU té un doble llenguatge ja que mentre a Madrid demana una cosa a Catalunya en fa un altre" i ha afegit que "s'ha de mantenir la coherència i practicar amb l'exemple".

La presidenta del PPC ha fet aquestes declaracions durant l'acte de clausura del III Campus de les Noves Generacions del Partit Popular que s'ha fet a Castelldefels.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.