Política

El pare del presumpte terrorista va avisar els EUA de la deriva radical del seu fill

El Regne Unit ha denegat aquest any un visat al nigerià Farouk Abdulmutallab, acusat d'intentar destruir amb un artefacte explosiu un avió

Les autoritats del Regne Unit han denegat aquest any un visat al nigerià Farouk Abdulmutallab, acusat d'intentar destruir amb un artefacte explosiu un avió a punt d'aterrar a Detroit (EUA), han confirmat avui fonts governamentals a l'agència local Press Association (PA).

Abdulmutallab, de 23 anys i fill d'un important banquer nigerià, va acabar un curs d'enginyeria a la University College London (UCL) l'any passat i va sol·licitar un nou visat. No obstant això, l'Agència de Fronteres del Regne Unit va rebutjar la petició després de comprovar que el presumpte terrorista el volia per a matricular-se en un curs fals.

Un portaveu de la universitat londinenca ha confirmat que "un estudiant que es deia Farouk Addulmutallab es va matricular en un curs d'enginyeria mecànica a la institució entre setembre de 2005 i juny de 2008".

Scotland Yard ha efectuat registres en diversos immobles, entre ells un pis d'un luxós bloc d'apartaments en el centre de la capital britànica que, segons la cadena pública BBC, respon a "l'última adreça coneguda" del suposat terrorista a la ciutat. D'acord amb la BBC, uns trenta agents han seguit avui la inspecció de l'habitatge, si bé n'han disminuït la intensitat i la investigació policial se centra ara en la identificació de possibles companys.

L'atemptat fallit ha provocat un reforç de la seguretat en els aeroports britànics, especialment en els vols amb destinació als EUA.

Deriva radical
El pare del presumpte terrorista que va intentar fer explotar en ple vol un avió de la companyia Northwest-Delta va contactar no fa massa amb l'ambaixada dels EUA a Nigèria per alertar de la deriva radical del seu fill i de la possibilitat que es preparés per cometre un atemptat. 

Farouk Abdulmutallab ha estat acusat formalment d'introduir un artefacte en un avió que recorria la ruta Amsterdam-Detroit.

El novembre del 2009 el govern dels EUA va donar d'alta a Abdul Farouk Abdulmutallab en una base de dades de sospitosos de terrorisme, el registre central d'informació sobre terroristes internacionals de la intel·ligència nord-americana, però no va reunir prou dades com per col·locar-lo a la llista d'"exclosos per volar", segons una font de l'administració que s'ha estimat més mantenir-se en l'anonimat.

"En aquell moment no disposàvem de prou informació negativa" per incloure'l a la llista d'exclosos. "Per tant, ha eludit estar sota la nostra supervisió fins al 25 de desembre del 2009", ha afegit.

Al voltant de 550.000 individus integren la base de dades de sospitosos de terrorisme. L'absència de més informació sobre les seves activitats va impedir que s'inclogués el seu nom a la Base de Dades de Seguiment de Terroristes (TSDB), integrat per més de 400.000 individus, el major registre del govern nord-americà per a la lluita antiterrorista.

Menys de 4.000 noms inclosos al TSDB formen part de la llista d'"exclosos per volar" i altres 14.000 integren una llista de seleccionats per a una segona investigació obligatòria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona