Política

Pujol: "No es pot posar al capdavant del país gent sense molt nivell ni molta categoria"

L'expresident considera urgent que el país reaccioni i faci posible el relleu a la presidèncias del govern

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha considerat avui "urgent" que Catalunya "reaccioni" i faci possible un "relleu" al capdavant del govern perquè "arriben temps difícils", pel que ha emplaçat la gent de CiU a "posar-hi el coll" per ajudar a Artur Mas a obtenir la presidència.

En un abarrotat Pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona, en el primer míting de precampanya de CiU per celebrar la proclamació de Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat per tercera vegada, Pujol ha dibuixat el negre panorama que segons el seu parer espera a Catalunya si segueix "encallada" amb el tripartit.

"Arriben temps difícils, no aptes per a polítics d'aparador. No es pot posar al capdavant del país gent sense molt nivell ni molta categoria", ha advertit Pujol, utilitzant una referència als "temps difícils" que també fa servir el PSC, en la seva precampanya, per a promocionar la figura de José Montilla com a dirigent seriós.

Segons Pujol, al capdavant de les institucions catalanes fa falta "solidesa més que aparença, serietat i no frivolitat, preparació tècnica, mentalitat, hàbit i experiència de govern, valentia, sentit de l'honor, del compromís i de la fidelitat. Posar l'interès general per damunt de qualsevol altre".

Atributs, tots ells, que segons la seva opinió atresora Mas, de qui ha dit que "ja ha hagut d'afrontar temps molt difícils per a CiU" i ha aconseguit "resistir" dues legislatures "arraconat" en l'oposició, gràcies al seu "caràcter i coherència".

Per aquest motiu, ha subratllat Pujol davant prop de 4.000 persones segons l'organització, ha arribat l'hora del canvi a Catalunya que suposi rellevar el "mal conductor" que dirigeix avui el país, a qui ha acusat d'"ofegar" i fins i tot "matar" la il·lusió de la societat civil catalana amb les seves ganes de "ficar el nas a tot arreu".

En aquests temps de crisi, ha destacat el president de CDC, la Generalitat "té les seves limitacions" per superar la situació per si sola, però un govern que fos capaç de "tirar del carro" permetria recuperar la "il·lusió" i treure Catalunya del sotrac.

Per tot això ha exhortat la militància a "posar-hi el coll" en els mesos que vénen, "sense refiar-se de les enquestes", per convèncer al màxim nombre de gent a favor de la candidatura de Mas.

Pujol ha demanat anar a buscar "un a un si fa falta" aquells catalans "cansats o decebuts" amb els polítics, o que creuen que "tots són iguals", per explicar-los que "aquest argument no és correcte".

Segons l'expresident català, CiU té la "victòria al seu abast", però per materialitzar-la caldrà fer un "esforç molt general, sostingut, entusiasta, exigent, responsable": "Si aquesta vegada no es produeix a Catalunya el canvi que convé, aquesta vegada serà culpa nostra, del nostre poc esforç, de la nostra desídia".

El següent a intervenir ha estat el secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que s'ha compromès a ser "el primer" en 'posar-hi el coll' perquè Mas, aquesta vegada sí, es converteixi en president de la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona