Política

Rajoy obre la porta a plantejar una moció de censura

El líder del PP afirma que "no descarta cap actuació política", però la supedita al fet que sigui "una iniciativa útil". Tanmateix, repeteix que "coincideix" amb Zapatero en la idea que "ara no toca renovar el TC"

El president del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat avui que "no descarta cap actuació política", deixant així oberta la porta a una possible moció de censura contra el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Segons ha afirmat, "així no es pot continuar ni un minut més".

Rajoy ha fet aquestes declaracions davant de la plana major del PP, després que CiU suggerís una moció de censura per formar un govern ampli que faci les reformes necessàries i convoqui eleccions anticipades d'aquí a uns mesos. "El PP no descarta res des del punt de vista polític. No descarta cap actuació política si el govern de Zapatero segueix en la situació que està ara mateix". Totes les possibilitats estan obertes", ha emfatitzat el líder de l'oposició.

Segons ha afegit, el PP vol que qualsevol iniciativa que s'adopti sigui "una iniciativa útil". "No ens agradaria posar en marxa una iniciativa que no resolgués les coses i generés més frustració", ha postil·lat.

Dit això, Rajoy ha reiterat que el temps "per actuar en matèria de política econòmica s'ha acabat", com, segons ha recordat, li va dir dimecres passat al Palau de La Moncloa al president del govern. "Ara sí és urgent després de les obligacions i els deures que ha imposat a Espanya la UE", ha proclamat, per concloure "que així no es pot continuar ni un minut més".

EL TC no es toca, únic punt d'acord amb ZP
Rajoy ha fet aquestes declaracions el mateix dia en què, tanmateix, ha coincidit amb Zapatero en un punt: la impossibilitat de renovar el TC ara mateix. Almenys, és així com el president del PP ho ha explicat. Segons ell, els magistrats actuals tenen "plena legitimitat per seguir actuant i per dictar sentència sobre qualsevol tema", argument que efectivament també esgrimeix el govern espanyol i el PSOE. I, a més, el lider popular ha dit literalment: "Coincideixo amb Zapatero, ara no toca renovar el TC", ja que "vincular la renovació del TC a una sentència és molt perillós per a l'Estat de dret, les regles de joc i les normes de convivència".

El líder del PP ha manifestat la seva opinió davant l'executiva del seu partit pocs dies de reunir-se amb Zapatero a la Moncloa i amb Montilla al Palau de la Generalitat. Segons va afirmar el president del govern espanyol, a la reunió amb el líder de la oposició no es va parlar de la renovació del TC perquè "l'important és la crisi".

Rajoy ha explicat el contingut de la seva trobada amb Montilla, on el president de la Generalitat li va demanar que retirés el recurs contra l'Estatut. Rajoy li va respondre que "no tingués por de la Constitució, cal respectar la sentència perquè aquestes són les regles del joc".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Blinken assegura els EUA faran “tot el possible” perquè Hamàs accepti l’acord

Barcelona
Rússia

Putin viatja a Txetxènia per primera vegada des del 2011

Barcelona
Itàlia

Els submarinistes obren una via d’accés al iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Salut

L’OMS assegura que “l’mpox no és la nova Covid”

Barcelona
política

L’UCE escalfa motors per al centenari de l’aixecament de Prats de Molló

prats de molló
Guerra a Gaza

Almenys dotze morts en un nou bombardeig contra una escola

Guerra a Europa

La UE comprarà municions per a Ucraïna amb els actius russos

Barcelona
Alemanya

Confirmada la condemna contra una antiga secretària d’un camp nazi

Barcelona
guerra a europa

Els civils fugen de Pokrovsk mentre l’exèrcit rus avança sobre la ciutat ucraïnesa

barcelona