Política

Interior dóna per decapitada la cúpula de l'organització juvenil Segi

La policia deté 34 suposats membres en una operació al País Basc contra la branca juvenil de Batasuna. El dispositiu s'ha fet sota les ordres del jutge de l'Audiència Nacional Grande-Marlaska

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha donat per decapitada "la cúpula dirigent de Segi", "l'organització judvenil d'ETA", amb l'operació practicada aquesta matinada al País Basc que ha acabat, de moment, amb 34 detencions.

Pérez Rubalcaba s'ha referit a aquesta operació durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats per explicar les diferents iniciatives que es desenvoluparan en matèria d'Interior durant la presidència espanyola de la UE que començarà al mes de gener.

L'operació, que segueix oberta, ha tingut com a resultat 34 detencions i més de 90 escorcolls, segons ha dit Rubalcaba. Segons el ministre, l'operació compleix tres objectius fonamentals del seu departament en matèria de lluita antiterrorista, i el primer és impedir que les organitzacions d'ETA, que han estat declarades il·legals pel Tribunal Suprem, es refacin.

El segon objectiu, segons ha dit, és impedir també que ETA tingui un "planter" i el tercer, lluitar contra la violència de carrer, que "en l'organització d'ETA correspon justament a Segi", i que la policia intenta perseguir.

"No volem que hi hagi cap tipus d'impunitat al País Basc", ha continuat el ministre, que ha agraït als grups parlamentaris les seves felicitacions per aquesta "bona" operació.

Operació de Grande Marlaska
La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut aquesta nit 34 persones al País Basc en una operació contra Segi, la il·legalitzada branca juvenil de Batasuna, segons han informat fonts de la lluita antiterrorista. Les detencions s'han fet a partir de la documentació que es va confiscar a Ekaitz Sirvent, considerat l'últim ideòleg d'ETA, detingut el mes d'abril passat a París.

L'operació, que continua oberta, s'ha fet sota les ordres del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande Marlaska, que s'ha desplaçat fins a Sant Sebastià al costat de dos fiscals i la cúpula policial per coordinar el dispositiu.

Els primers noms coneguts dels detinguts són Carlos Renedo, al barri d'Ortxarkoaga de Bilbao; Zuriñe Ogenaga, a Lekeitio; Aritz Petralanda, a Zamudio; i Joseba Dalmau a Galdakao. A Idiazabal (Guipúscoa) ha estat arrestat Jon Telleria, i a Vitòria, Juan Anda Vélez, de Mendizabal.

Set de les 34 detencions s'han fet a Navarra, en concret, a les localitats de Pamplona, Barañáin i Burlada.

La policia ha entrat als domicilis d'almenys tres persones més, tot i que no hi han trobat ningú i, per tant, no han pogut detenir-les.

A més, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han fet registres en domicilis, en gaztetxes (seus juvenils) i societats gastronòmiques.

Segi és l'organització juvenil de l'esquerra abertzale, successora de les també il·legalitzades Jarrai i Haika. El Suprem la va declarar terrorista el 19 de gener del 2007, tancant així un procés iniciat pel jutge Baltasar Garzón, que va començar a perseguir-les l'any 2001.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El delicte d’injúries a la corona serà refet sense una derogació de la llei mordassa

madrid

Arrenca l’Eurocambra més dividida

Brussel·les
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona