Política

Montilla: "No hi ha cap crisi al PSC"

El president no prendrà cap mesura contra Maragall i Castells. "No hem estat mai un partit caïnita i no tenim faccions", diu. "Algú planteja una estratègia diferent?", pregunta

El president José Montilla ha mantingut aquesta tarda una conversa informal amb els periodistes al Parlament, on ha intentat treure virulència al debat que han obert els consellers Ernest Maragall i Antoni Castells, alhora que deixava clar que ara com ara no prendrà cap mesura contra els dos membres del govern que han llançat crítiques al tripartit. Montilla ha assegurat amb rotunditat que "no hi ha cap crisi al PSC" ni tan sols "faccions" internes.

És la segona conversa informal que manté el president amb els periodistes en 24 hores, un fet del tot inusual.
 
Montilla, que no ha parlat amb Maragall ni Castells en les últimes hores, entén que els dos dirigents no proposen coses de fons diferents de la línia oficial. "Algú ha plantejat alguna estratègia diferent? Algú ha proposat trencar el govern? Algú ha proposat eleccions? Per tant, de què parlem?", ha apuntat, mentre subratllava que no s'ha trobat cap conseller que "ni en públic ni en privat" li proposi un pacte amb CiU.
 
El president ha promès que mentre sigui primer secretari del PSC garantirà la llibertat de pensament, mentre indicava que prefereix els dirigents amb opinió pròpia que no pas "els que es dediquen a fer l'onada". Al seu entendre, els socialistes no han estat mai a Catalunya "un partit caïnita".

Montilla ha fet una lectura amable de les paraules de Castells aquest matí, on s'ha compromès a vigilar que el PSC no caigui "en l'error de negar la realitat", en al·lusió a la suposada fatiga del tripartit. Segons el president, també ell és partidari del realisme en la política, i alhora s'ha declarat defensor de les diferents sensibilitats internes al PSC. "El respecte a la pluralitat serà un fet mentre jo sigui primer secretari", ha apuntat, alhora que afirmava que en això el PSC és diferent del PSOE perquè la formació catalana "ha estat capaç d'integrar i sumar" generacions i sensibilitats.

Montilla ha reconegut que el govern no ven correctament la seva obra, i ha admès que dedica massa temps a parlar de si mateix. Però ha acusat la premsa de ser coresponsable d'aquesta situació. No ha volgut opinar sobre si la marca tripartit està tocada, perquè considera que aquesta l'ha posat també la premsa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona
estats units

Trump sobreviu a un atac en un míting republicà

los angeles
Estats Units

Tots els camins porten a l’expresident

Los Angeles
Guillem López Casasnovas
Catedràtic d’hisenda pública

“La reforma del finançament català serà ara o mai”

Barcelona
Kenneth Martínez
Alcalde del Vendrell

“Som al cor de la Catalunya que està en creixement”

El Vendrell