Política

Detinguts 5 presumptes membres 'legals' d'ETA

Entre els detinguts hi ha Ibai Ipagirre Burgoa, presumpte líder del grup i a qui es relaciona amb l'assassinat a Santoña del brigada de l'exèrcit Luis Conde de la Cruz

L'Ertzaintza ha detingut aquesta matinada 5 persones a Ondarroa (Biscaia), Deba i Mutriku (Guipúscoa) per la seva presumpta pertinença a un comando legal (no fitxats per la policia) d'ETA. 

La policia basca relaciona aquestes persones amb l'atemptat el setembre del 2008 contra una comissaria de la policia basca a Ondarroa, en què van quedar ferides onze persones –entre les quals hi havia tres ertzaines– i amb l'assassinat d'un brigada de l'exèrcit a Santoña, Cantàbria.

Entre els detinguts hi ha Ibai Ipagirre Burgoa, presumpte líder del grup i a qui es relaciona amb l'assassinat a Santoña del brigada de l'exèrcit Luis Conde de la Cruz. També se'l vincula amb els atacs a la comissaria de la policia basca d'Ondarroa i la Caja Vital, a Vitòria, tres atemptats en dies consecutius.

El departament d'Interior basc ha informat que, en el marc d'una operació antiterrorista coordinada pel jutjat central d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, que dirigeix el magistrat Eloy Velasco, els agents de la policia basca estan practicant a aquesta hora diversos registres en domicilis i immobles de la zona.

Per tant, l'operació continua oberta, motiu pel qual no es descarten més detencions en les pròximes hores.

"Segons es desprèn de les investigacions que han donat origen a aquesta operació, els detinguts formarien part d'un grup legal de l'organització terrorista que, entre altres accions, podria haver format part de l'atac que va patir la comissaria de l'Ertzaintza a Ondarroa el 21 de setembre del 2008", ha precisat en un comunicat.

Un cotxe bomba carregat amb 100 quilos d'explosius va esclatar aquell dia a la matinada davant de l'edifici de la policia i va causar ferides a un total d'onze persones. Poc abans de detonar la càrrega explosiva, els autors de l'atemptat van llançar artefactes incendiaris per provocar que els agents sortissin de la comissaria i resultessin atrapats per l'explosió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona