Política

Maria Antònia Munar nega haver donat diners a la seva mà dreta, Miquel Nadal

L'expresidenta del Parlament balear s'ha desvinculat de qualsevol relació amb l'Operació Maquillatge

Les primeres paraules després de la seva declaració davant el jutge Juan Ignacio Lope Sola per la seva imputació en l'Operació Maquillatge foren en una entrevista concedida en exclusiva a la televisió autonòmica, IB3. Munar ha negat per activa i per passiva haver tingut cap relació amb la productora Vídeo U, i ha relacionat aquesta empresa amb el PSOE. De fet, per ella, Vídeo U era Miquel Oliver i ha justificat que Oliver, abans de crear aquesta productora, tingué Palma Televisió i un dels primers entrevistats d'aquest mitjà de comunicació fou José Luís Rodríguez Zapatero.

L'expresidenta del parlament balear ha explicat que les declaracions de Miquel Nadal, el qual la va inculpar i acusar directament en l'Operació Maquillatge, són totalment falses. Nadal va declarar davant el jutge de manera voluntària i va dir que Munar li havia entregat 300.000 euros en efectiu dins el cotxe per què aquest comprés Vídeo U.

L'expresidenta ha afirmat que es va sentir molt "ferida" i "trista" per aquestes declaracions, i considera que Nadal ho va fer per congratular-se amb la Fiscalia i així aconseguir deixar els jutjats sense haver de pagar cap fiança. Munar adverteix, a més, que no admet una mentida d'aquestes característiques per part del qui fou la seva mà dreta.

El jutge li va imposar el passat dimecres una fiança de 350.000 euros que Munar va abonar per eludir la presó. No obstant això, el jutge també li va imposar una fiança de responsabilitat civil de més de 2'5 MEUR, que el seu advocat ja va informar que recorreria. De totes maneres, però, al no pagar-la, se li comencen a embargar els seus béns. En aquest sentit, Munar va informar en aquesta entrevista exclusiva, que els béns que li serien embargats són patrimonials i escriturats de fa vint-i-tres anys, és a dir, abans de ser presidenta del Consell de Mallorca.

L'Operació Maquillatge investiga el suposat desviament de fons públics del Consell de Mallorca, presidit per Munar, a membres d'Unió Mallorquina (UM) mitjançant subvencions que el Consell va atorgar a productores audiovisuals afins a UM.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.