Política

Tremosa defensa l'entrada de capital privat a la universitat pública per evitar-ne el futur "col·lapse"

Considera que el govern català i l'espanyol han fallat "en el diàleg i la pedagogia" i en explicar com quedaran les beques

El candidat de CiU a les eleccions al Parlament Europeu, Ramon Tremosa, ha defensat aquest dijous, des de la facultat d'Arquitectura de Barcelona, "l'impuls" del polèmic pla Bolonya com a eina, ha dit, "per modernitzar la universitat catalana". Acte seguit, el candidat convergent ha volgut deixar clar que això no significa que CiU defensi la privatització de la universitat pública, sinó que defensa "l'entrada de capital privat".

Tremosa ha justificat l'entrada de capital privat perquè si no es duu a terme una reforma de la universitat pública aquesta s'acabarà finalment col·lapsant. "I jo estic per la titularitat de la universitat pública de l'ensenyament, ni que sigui en part", ha insistit.

Respecte al pla Bolonya, Tremosa ha considerat que tant el govern català com l'espanyol "han fallat" a l'hora d'explicar els punts positius del pla. "Ha fallat el diàleg, la pedagogia", ha dit el candidat convergent, així com "la informació sobre com quedaran les beques", entre d'altres aspectes.

En aquest sentit, Tremosa ha defensat la creació de fons europeus "que permetin la modernització de les universitats públiques", també que hi hagi recursos "dels governs estatals i regionals", però "sobretot", ha remarcat el candidat al Parlament Europeu, CiU defensa "l'entrada de capital privat". "Perquè sense capital privat d'aquí a deu anys les nostres universitats públiques no podran prestar el mateix servei amb els estàndards de qualitat que avui té, que són molt alts", ha assegurat.

El candidat de CiU, professor a la facultat d'Econòmiques, ha posat l'exemple de la UB, que segons ha dit, en quinze anys ha acumulat un deute de més de cent milions d'euros, per evidenciar la necessitat d'una reforma del sistema universitari públic així com del seu finançament, per evitar-ne el seu futur "col·lapse", segons ha insistit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona