Política

ETA assumeix l'autoria de cinc atemptats en un nou comunicat

La banda terrorista reivindica el cotxe bomba al Campo de las Naciones de Madrid, l'atac contra la seu del PSE a Lazkao i la col·locació de tres artefactes a Hernani, Zornotza i Guriezo

La banda terrorista ETA ha reivindicat aquest dilluns l'autoria de cinc atemptats, cap amb víctimes, perpetrats entre gener i maig del 2009.

En concret, fa referència al cotxe bomba al Campo de las Naciones de Madrid, l'atac contra la seu del PSE a Lazkao i la col·locació de tres artefactes a Hernani, Zornotza i Guriezo.

En un comunicat enviat al diari Gara, ETA fa referència al cotxe bomba amb el qual els terroristes van atemptar al Campo de las Naciones de Madrid el passat 9 de febrer, hores després que el Tribunal Suprem decidís anul·lar les candidatures a les eleccions basques de les formacions abertzales D3M i Askatasuna.

Segons l'organització terrorista, aquest atemptat que va provocar danys materials en diversos edificis i en el mobiliari urbà estava dirigit contra l'empresa Ferrovial, a la qual assenyala per la "responsabilitat contreta per les seves tasques al tren d'alta velocitat que Madrid està portant a terme per incidir en la partició i destrucció d'Euskal Herria per mitjà del ciment".

També fa referència a l'atac contra la seu del PSE a Lazkao del 23 de febrer, que va provocar danys en diversos habitatges pròxims en un atemptat contra "els partits feixistes espanyols".

La banda terrorista reivindica alhora la col·locació de tres artefactes explosius més, el primer a la muntanya de Santa Bárbara d'Hernani, en què reconeixen que tenien els artificiers de l'Ertzaintza com a objectiu principal.

Finalment, fan referència a la col·locació d'un artefacte en un xalet d'un empresari de Zornotza que havia desatès les exigències terroristes pel que fa a l'extorsió econòmica i un altre explosiu al repetidor d'El Alto de la Granja, a Guriezo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona