Política

La defensa de Matas presentarà recurs perquè "la fiança no és proporcionada"

Assegura que s'estan fent totes les gestions per aconseguir els tres milions d'euros imposats per eludir la presó provisional abans de dimecres que ve

L'advocat de l'expresident balear Jaume Matas, Rafael Perera, ha afirmat que estan "ultimant el recurs contra la interlocutòria del jutge" perquè consideren que la fiança que li ha imposat "no és proporcionada". En aquest sentit, ha assegurat que els arguments que faran servir per presentar el recurs "són estrictament tècnics".

Així mateix, Perera ha afegit que no ha intervingut "en la gestió econòmica" de l'assumpte, per aconseguir avals per pagar la fiança. Malgrat això, ha reconegut que s'estan fent totes "les gestions possibles" per aconseguir dipositar-la abans que s'acabi el termini de pagament, dimecres que ve. El jutge ha decretat presó provisional sota una fiança de tres milions d'euros.

"La finalitat principal d'una fiança és evitar el risc de fuga", ha afirmat Perera en una entrevista a RAC1. Ha afegit que "es tracta d'una mesura cautelar i, per tant, no de posar una pena anticipada". Seguint amb aquest raonament ha conclòs que "només es tracta d'assegurar que Jaume Matas comparegui davant de la justícia".

Perera no s'ha atrevit a dir que la fiança "pugui arribar a ser constituïda", tot i que ha afirmat que familiars i amics de Matas li han ofert el seu suport.

L'advocat ha assegurat que Matas "ha tingut la pena del telenotícies" al·legant que considera que "els mitjans de comunicació s'han excedit en la valoració i a anticipar el judici". Segons ell, s'ha fet "un judici paral·lel i això no és convenient en una societat democràtica".

Durant l'entrevista, l'advocat ha afirmat que respecta "absolutament la terminologia i el to que el jutge utilitza", fent referència al fet que digués a la interlocutòria que "Matas ha vingut a burlar-se dels simples mortals".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona