Política

"El repte que tenim són els polítics escocesos, que no són ambiciosos"

Angus Robertson, diputat de l'SNP a Westminster, assegura que "Anglaterra està molt relaxada" davant del possible referèndum d'independència d'Escòcia

Anglaterra està disposada a permetre que Escòcia faci un referèndum d'independència, i si la consulta no s'arriba a convocar serà per la manca d'ambició de determinats polítics escocesos, i no pas per les traves que hi pugui posar Londres. És el diagnòstic d'Angus Robertson, líder del grup de l'Scottish National Party (SNP) d'Alex Salmond, a la cambra de Westminster, el Parlament britànic.

"El repte que tenim són els polítics a Escòcia, que no són ambiciosos, no estan disposats a prendre decisions per ells mateixos, ja estan contents que d'altra gent prengui les decisions per nosaltres", assegura en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) a Londres. Segons Robertson, "la gent a Anglaterra està molt relaxada respecte a la possibilitat que Escòcia prengui decisions per ella mateixa. Això és una cosa normal, no? Voler que als teus veïns els vagi bé".

El diputat no tem que Anglaterra intenti impedir el referèndum que ha de convocar el Parlament escocès si es dóna la majoria necessària per fer-ho, cosa que encara no és clara perquè el Partit Laborista, amb molts diputats a la cambra d'Edimburg, no n'és partidari. "Anglaterra i els anglesos són ben coneguts pel seu sentit del joc net, i la majoria dels meus amics anglesos em diuen, i ho han dit públicament, que si Escòcia vol ser independent, és obvi que pot", afegeix el diputat.

Sobre el fet que els laboristes hagin anunciat que s'oposaran al referèndum escocès, Robertson assenyala les incongruències del partit de Tony Blair i Gordon Brown. "El Partit Laborista dóna suport a la celebració d'un referèndum a Gal·les que permetrà donar més poders a l'Assemblea Nacional [gal·lesa]. O bé argumenten que no hi ha raó per donar més poders ni fer un referèndum o bé argumenten que n'hi ha. Però no poden defensar totes dues coses alhora. Si és bo per a Gal·les, és bo per a Escòcia. Si els laboristes estan a favor del referèndum a Gal·les, també hi haurien d'estar a Escòcia", sentencia. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.