Política

La Fiscalia demana investigar la "trama financera" dels pirates sobre els diners del rescat

El president del TS i del CGPJ celebra que els marines hagin tornat "sigui quin sigui el mètode"

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat avui que s'investigui la "trama financera" que ha envoltat el segrest del pesquer Alakrana per part de pirates somalis i aquells que han intervingut en les negociacions que ahir van permetre l'alliberament dels tripulants.

En un escrit dirigit al jutge Santiago Pedraz, la Fiscalia sol·licita investigar en una peça separada secreta "els comissionistes que han intervingut en l'alliberament, així com als bufets d'advocats amb seu a Londres i altres països europeus que hagin pogut participar en les negociacions del segrest".

La sol·licitud de la Fiscalia, que també demana al jutge que cridi a declarar com a testimonis els mariners, té lloc després que diversos mitjans hagin assegurat que l'Alakrana va ser alliberat després del pagament d'un rescat d'entre 2,3 milions i 2,7 milions d'euros. Segons fonts jurídiques, la intenció de Pedraz és desplaçar-se fins al País Basc i Galícia, on viuen la majoria dels mariners segrestats.

Dívar celebra que la tripulació hagi deixat de patir

El president del Tribunal Suprem (TS) i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Dívar, ha dit avui en relació a l'alliberament de la tripulació de l'Alakrana que "ens hem de felicitar" perquè, "sigui quin sigui el mitjà", les persones que estaven patint ho han deixat de fer, en referència als diners pagats pel segrest.

"El principal problema era la llibertat de les persones segrestades", ha afegit Dívar després d'inaugurar la setmana de portes obertes del Tribunal Suprem. Preguntat sobre si és legal que un govern qualsevol pagui un rescat per aconseguir l'alliberament, el president del TS ha indicat que ell no sap exactament si s'ha pagat o no, pel que no pot contestar si existeix o no una legalitat. "Els temps de la política i els temps de la Justícia són diferents, els mitjans també", ha assenyalat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El govern ratifica Macias i anuncia un nou comissionat de barris

barcelona
guerra a europa

Polònia manté oberta la investigació contra Pablo González

barcelona
política

El ministeri atribueix íntegrament als Mossos el fracàs de la detenció de Puigdemont

barcelona
política

Aragonès munta la seva oficina d’expresident

barcelona
Política

Mor Miquel Pons Victori, batlle de Sant Lluís entre el 2001 i el 2003

política

Turull també augura més protagonisme de Puigdemont a JxCat

barcelona
estats units

Trump busca frenar l’auge de Harris impulsant la campanya amb l’ajuda de Musk

barcelona
Gemma Grabalosa
Portaveu de Junts, a l’oposició de Sant Feliu de Pallerols

“Seguim a l’oposició pel deute que tenim amb el poble”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

L’ONU condemna el “devastador” atac d’Israel contra l’escola Al Tabaín a Gaza

barcelona