Política

De la Vega: "Tres anys és un termini d'espera raonable per a la sentència de l'Estatut"

La vicepresidenta primera del govern espanyol assegura que el Tribunal Constitucional té "altres temes més importants" a tractar i que "tampoc ha passat tant de temps". Assegura que "posar dates" al finançament respon al desig "d'arribar a un acord"

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat aquest dijous que "tampoc ha passat tant de temps" perquè el Tribunal Constitucional (TC) es pronunciï sobre el recurs d'inconstitucional de l'Estatut presentat pel PP. "Tres anys és un termini d'espera raonable per a la sentència". A més, ha assegurat que el TC ha d'abordar molts temes, "més importants que l'Estatut".

En una entrevista a RAC 1, De la Vega, que considera que l'Estatut és constitucional, ha remarcat que "els temps del TC i de la justícia són diferents" i que el pronunciament sobre les diferents qüestions que aborda, entre les quals la de l'Estatut, és normal que tardin a arribar. Amb tot, ha considerat que la sentència es coneixerà "aviat, en uns mesos".

La dirigent socialista ha remarcat, però, que "l'important" és que la decisió "es faci des de l'assossegament i la tranquil·litat", i també ha volgut desvincular la sentència sobre el recurs a l'Estatut de la negociació del finançament.

Sobre els diversos terminis posats pel govern espanyol per arribar a un acord de finançament, De la Vega ha remarcat que "anar posant dates" respon a "la voluntat de tots d'arribar a un acord", que està segura que es produirà abans del 15 de juliol, el nou termini fixat per José Luis Rodríguez Zapatero. "Desitjo i crec que estem a prop d'arribar a un acord, però ho he dit tantes vegades! Espero que les paraules siguin ratificades pels fets", ha remarcat.

La vicepresidenta primera del govern espanyol assegura que s'aconseguirà "un bon acord" de finançament per a Catalunya que "durarà molts anys". "Serà més just del que ha estat fins ara en el sentit que Catalunya sempre ha estat solidària i és just que rebi més recursos en funció de la seva aportació, de la població i a partir de criteris que permetra tenir un finançament millor", ha assenyalat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona