Política

Jesús M. Canga: "Els 'Luigi' són gairebé imprescindibles per desencallar alguns projectes"

L'alcalde de Sant Adrià admet que ha quedat tocat per la seva relació amb Bartomeu Muñoz i Luis García, arran del cas Pretòria, però defensa la correcció de la seva actuació al capdavant del consistori

L'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús María Canga, reconeix que està passant uns moments difícils per la seva relació personal amb l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz i amb l'exdiputat del PSC Luis García, Luigi, imputats en el cas Pretòria, però assegura que té la consciència tranquil·la sobra la seva gestió política al capdavant del consistori. Tot i mostrar-se dolgut per les referències que consten en el sumari d'aquest cas de corrupció dels dos imputats cap a ell, Canga assegura en una entrevista a EL PUNT que els Luigi per als ajuntaments "són gairebé imprescindibles perquè a vegades aporten idees per desencallar alguns projectes".

El nom de l'alcalde de Sant Adrià apareix citat en el sumari del cas Pretòria, però no hi està imputat ni ha estat citat a declarar per part del jutge. No obstant, Jesús María Canga confesa que ha rebut "un cop fort" en la seva credibilitat i està "dolgut", però assegura que té "la consciència tranquil·la" i es recuperarà.

Jesús María Canga es mostra especialment decebut amb Bartomeu Muñoz, a qui diu que "estimava i pensava que em respectava", però ha vist que en realitat l'"utilitzava". "Per això, fa molt de mal saber que en alguna conversa del sumari em tractés d'idiota o d'imbècil", constata i conclou que "el meu comportament al llarg de 14 anys no es pot matar per potser haver comès un error de demanar ajut a un amic en un moment delicat".

Canga fa esment a un favor personal per a la seva dona que va demanar a Muñoz, i com l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet el va posar en contacte amb Luis García. En aquest sentit, afirma que tornaria a demanar-ho "si tornés a viure un moment tan angoixant com aquell", tot i que finalment va poder resoldre el problema dins la mateixa família.

De la seva relació amb Luigi, l'alcalde de Sant Adrià assegura que l'exdiputat no va arribar a proposar cap il·legalitat a l'Ajuntament. "Tot i que molta gent es pregunta com és possible que els Luigi visitin els ajuntaments, són gairebé imprescindibles, perquè a vegades aporten idees per desencallar alguns projectes", afirma. "Mentre no et compliquis la vida, els escoltis i te'ls treguis de sobre sense comprometre't amb ells, no sé què hi ha de dolent en tot plegat. La vida municipal és així", conclou Canga.

L'alcalde de Sant Adrià assegura també que no ha tingut cap gestió amb Luigi, especialment en temes com el tanatori. Manifesta que no es planteja dimitir perquè no vol deixar cap dubte sobre la seva gestió a l'alcaldia del municipi.

En un moment de l'entrevista, confessa que si es trobés Bartomeu Muñoz li "exigiria que em tornés els 400 euros que vaig aportar perquè sortís de la presó". També reconeix que ja trobat a faltar algunes trucades de suport, però entre les que sí ha rebut ha tingut les de l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, i la de Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma. Canga revela que va anar a veure el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza. "Va ser dur amb mi", diu, "perquè em va recordar que ja m'havia advertit que vigilés amb qui em relacionava. Dit això, però, va ser molt clar: «Si no estàs ficat en res, aguanta», em va manifestar".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.