Política

Micheletti disposat a renunciar al poder a Hondures si Zelaya no hi torna

El president de facto d'Hondures exposa les seves condicions per abandonar el govern del país centreamericà

El president colpista d'Hondures, Roberto Micheletti, ha anunciat aquest dimecres
que estaria disposat a abandonar el poder, només si el president destituït, Manuel Zelaya, no torna al país.

"Estic preparat per prendre aquesta decisió pel bé de la pau i la tranquilitat del país, amb la condició, això ha de quedar ben clar, que l'expresident Zelaya no torni pas", ha declarat Micheletti, que s'ha mostrat "preocupat" pels rumors de l'existència d'un pla per fer tornar Zelaya a Hondures amb el suport d'un grup armat a través de la frontera sud del país.

Micheletti ha remarcat la seva confiança en la "capacitat de diàleg" de les parts "per resoldre el problema" i ha demanat a la població que no s'involucri en accions violentes, fent referència a la crida a la "insurrecció del poble" contra les noves autoritats d'Hondures llançada aquest dimarts per Manuel Zelaya.

Roberto Micheletti, president del Congrés, va ser designat com a cap d'Estat el passat 28 de juny, poc després de la detenció, destitució i enviament a l'exili de Manuel Zelaya, escollit president el novembre de 2005.

D’altra banda, el govern de Costa Rica va confirmar ahir l’assistència de les delegacions dels dos presidents hondurenys a la segona ronda de mediació que començarà dissabte a la residència del president Arias, per buscar una solució a la crisi política.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.