Política

Duran veu "molt difícil" donar suport als pressupostos de l'Estat

Acusa Zapatero "d'improvisar" amb la política fiscal

El líder d'Unió i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha manifestat aquest dimecres que veu "molt difícil" que la seva força política doni suport als pròxims pressupostos de l'Estat. Duran i Lleida s'ha mostrat crític amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero i l'ha acusat "d'improvisar" amb la política fiscal.

En una entrevista a Onda Cero, també s'ha referit a la futura sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i ha admès que "potser hi ha algun matís entre la posició que ha mantingut CiU i Unió, però ara és una posició comú en la federació de CiU", ha afegit.

Duran i Lleida ha declarat que "hi ha hagut errors de despesa per part del govern espanyol i no hi ha capacitat de disminució de despesa corrent". "El govern espanyol no només hauria de procurar que els que no tenen feina tinguin una prestació per mantenir la seva família, sinó prendre mesures que vagin encaminades a ajudar a l'economia productiva, que és aquella que crea feina", ha ressaltat. El líder d'Unió ha avisat que l'atur pujarà més, en contra de les prediccions del govern espanyol.

En aquest context, ha manifestat que "és pessimista" sobre el suport de CiU als pressupostos generals de l'Estat. "No els puc rebutjar d'entrada perquè no els conec i seria una temeritat, però pel que coneixem sobre la política econòmica del govern espanyol a nivell pressupostari s'està movent el govern amb uns comptes que estan allunyats de la realitat". "Veig molt difícil que CiU doni suport a aquest futurs pressupostos", ha ressaltat. "En qualsevol conversa que hi hagi amb l'executiu espanyol hi haurà darrere un paquet de política econòmica", ha declarat.

Sobre la pujada d'impostos, ha dit que el govern espanyol mostra una improvisació amb la política fiscal. "A l'estiu es va llançar per part d'un membre del govern espanyol la hipòtesi de la modificació de les rendes del treball i després es parla de les rendes de capital". "Els conceptes de pujada d'impostos, sigui renda de capital o de treball, són negatius", ha indicat. "El concepte de rendes de capital seria tant com penalitzar la inversió i l'estalvi, i això no és el que necessita l'economia", ha declarat.

"No hi ha marge per abaixar els impostos, però és un error augmentar aquests impostos", ha afirmat. "S'ha d'allunyar al màxim les economies familiars i les economies empresarials de la càrrega fiscal perquè puguin ser competitives i no caiguem en l'error de penalitzar l'estalvi i dependre d'una demanda exterior", ha apuntat. "Ens oposarem a aquesta pujada d'impostos", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona