Política

ERC prepara una proposta per fer una consulta sobre la independència a Barcelona el 25 d'abril

Ridao creu que el referèdum sobre la Diagonal demostra que la ciutat està preparada per fer una gran consulta

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha considerat avui que el referèndum sobre la Diagonal de Barcelona que preveu convocar l'Ajuntament demostra que la capital catalana posseeix els mitjans suficients per organitzar una consulta per l'autodeterminació de Catalunya. És per això que ha anunciat que el grup municipal republicà al consistori barceloní està "treballant" en una proposta perquè la ciutat organitzi una consulta independentista a final d'abril de 2010, que suposi el punt final a les consultes d'aquest tipus que es convocaran fins a l'esmentada data a tot Catalunya.

La intenció dels republicans, segons Ridao, és que les consultes d'autodeterminació s'iniciïn el dia 12 de desembre al municipi "més petit" en el qual s'ha convocat el referèndum, Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà), i acabin amb una votació per la independència de Catalunya a Barcelona, el 25 d'abril de 2010.

Campanya a favor del "sí"

En roda de premsa després de l'Executiva republicana, Ridao ha anunciat que els republicans han llançat una campanya a favor del "sí" i perquè les votacions tinguin "el màxim de visibilitat i siguin un exemple de civisme i de participació democràtica".

També s'ha referit Ridao al fet que a tres municipis que organitzen la consulta (Sant Jaume de Frontanyà, Tiana i Sant Pere de Torelló), l'ajuntament ha acordat cedir les dependències municipals per organitzar-lo, una decisió que va ser recorreguda per l'Advocacia de l'Estat en el cas de la consulta d'Arenys de Munt (Maresme).

"L'advocat de l'Estat i el delegat del govern espanyol ja van anticipar que perseguirien tots els municipis que convoquessin consultes, no sabem si serà respecte a la cessió de locals o als acords d'adhesió dels plenaris", ha dit Ridao, que ha opinat que "se'ls acumularà la feina", ja que "no sabem si tindran prou efectius per fer de gran inquisidor". També ha dit no recordar que l'advocat de l'Estat perseguís el PP quan va recollir més de quatre milions de firmes a favor de convocar un referèndum "clarament il·legal" sobre l'Estatut català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.