Política

Iniciativa Internacionalista evita condemnar el terrorisme perquè ho considera un plantejament "simplista"

La coalició subratlla que practica "única i exclusivament" mètodes polítics per a l'obtenció dels seus objectius

Iniciativa Internacionalista-Solidaritat entre els Pobles (II-SP) ha rebutjat aquest divendres contestar a una pregunta sobre si condemna la violència terrorista perquè considera aquest plantejament "simplista", tot i que sí que ha subratllat que la coalició practica "única i exclusivament" mètodes polítics per a l'obtenció dels seus objectius.

En una roda de premsa per valorar la decisió del Tribunal Constitucional que els permet presentar-se a les pròximes eleccions europees, el representant legal d'II-SP, Luis Ocampo, ha animat a fer reflexions "des de l'observació" i no limitar-se a plantejaments "simplistes". "Quan un problema porta dècades sense resoldre's, no es pot resoldre amb sí o amb no", ha subratllat.

En aquest sentit, ha explicat que una de les línies fonamentals de la campanya electoral d'II-SP serà impulsar una solució "dialogada, política i democràtica al conflicte entre l'Estat i un sector molt significatiu del poble basc".

A més, després de mostrar la seva "satisfacció" per la decisió del Tribunal Constitucional, ha exigit la dimissió del ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, qui segons la seva opinió ha generat un "esperpent" i un "espectacle" tractant d'"impedir" la seva participació a les eleccions. "Després de l'espectacle que ha generat i de demostrar que no té cap respecte per l'exercici dels drets i llibertats, hauria de dimitir si té dignitat", ha defensat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.