Política

Esquerra Independentista reclama a ERC que "superi l'autonomisme" i trenqui el tripartit "si el PSC imposa el finançament"

L'assemblea del corrent d'Uriel Bertran creu que Esquerra ha de passar a l'oposició "de manera immediata" si Montilla intenta obligar-los a acceptar les condicions de Zapatero

ERC ha de trencar el tripartit i passar a l'oposició "de forma immediata" si el PSC imposa al govern català el finançament que vol la Moncloa. És una de les vies per "superar l'autonomisme" plantejades per Esquerra Independentista, el corrent crític dels republicans liderat pel diputat Uriel Bertran.

El col·lectiu ha celebrat aquest dissabte una assemblea en què s'ha aprovat una ponència que exigeix a la direcció dels republicans, encapçalada per Joan Puigcercós, que no reeditin el tripartit i que se "superi l'autonomisme" per "posar damunt de la taula una estratègia independentista".

L'objectiu immediat de Bertran i els seus és aconseguir una majoria dins el partit per "rebutjar el model de finançament" que proposi el PSOE.

La ponència aprovada consta de cinc punts bàsics, orientats a frenar la pèrdua de vots de la formació republicana en els darrers comicis. Amb el títol Torna l'Independentisme, Torna Esquerra Republicana, el sector crític amb l'actual direcció del partit urgeix la dinàmica del govern tripartit per fer una oposició real al PSC que faci créixer Catalunya. Bertran ha denunciat que, amb CIU "lloant el pacte del Majestic" i els socialistes catalans fugint d'un "front català" per negociar el nou model de finançament, l'única opció possible per vetllar pels interessos de Catalunya és ERC.

Altres punts destacats de la nova ponència són no pactar amb partits d'obediència espanyola i "superar l'autonomisme", tenint com a objectius immediats "el concert econòmic i la independència".

Pel que fa a les relacions amb l'actual direcció del partit, Bertran ha apuntat que "a ningú li agrada estar sempre emprenyat" i que no veuen amb mals ulls asseure's a parlar per mirar d'acostar posicions. Amb tot, ha assegurat que "no veu fàcil" una possible entesa en tots els punts que Esquerra Independentista considera innegociables.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Els mediadors posposen les negociacions d’una treva a la Franja

Barcelona
política

Torra demana a Puigdemont que faci una “reflexió” sobre si ha de plegar

prada
guerra a gaza

Mor un alt comandant del braç militar d’Al-Fatah en un atac israelià al Líban

barcelona
Política

Juan Jurado, nou alcalde d’Esparreguera, en substitució d’Eduard Rivas

Esparreguera
Política

Montblanc fa eleccions a les pedanies per escollir representants

Montblanc
guerra a gaza

Israel mata almenys mig centenar de persones a la Franja

barcelona
política

El finançament ja fa saltar espurnes entre ERC i el PSOE

barcelona
política

Últim traspàs de carteres: Paneque rep la de Transició Ecològica

barcelona
Guerra a europa

El Parlament d’Ucraïna ratifica l’Estatut de Roma i s’adhereix al TPI

barcelona