Política

Els organitzadors de la consulta d'Arenys de Munt: "Aquesta és la democràcia de l'Estat espanyol"

El portaveu de la comissió organitzadora avisa que els advocats de l'Estat han de demostrar que la iniciativa és il·legal

El portaveu de la comissió organitzadora de la consulta popular sobre la independència de Catalunya d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, ha lamentat que els advocats de l'Estat es gastin els diners dels contribuents en "la iniciativa d'un municipi del Maresme". "Aquesta és la democràcia de l'Estat espanyol", s'ha lamentat Ximenis, remarcant que primer "han de demostrar que la consulta és il·legal".

Els advocats de l'Estat han presentat un recurs davant d'un jutjat de Barcelona contra la consulta d'autodeterminació de Catalunya que es preveu celebrar a Arenys de Munt el proper 13 de setembre.

Segons fonts judicials, l'Estat considera que la consulta vulnera la llei de bases del règim local, que regula el funcionament dels ajuntaments.

El recurs ja ha estat admès a tràmit pel jutjat contenciós administratiu número 14 de la capital catalana.

"No ens haguéssim imaginat mai que una consulta popular en un municipi tingués tanta repercussió", ha ironitzat el portaveu de la comissió, formada per diferents partits polítics i entitats del poble, entre les quals hi ha diversos regidors i el mateix alcalde de la població, Carles Móra, que ja han remarcat que hi són "a títol personal".

Per Ximenis, que recorda que la consulta sobre la independència de Catalunya ha estat impulsada per una entitat del poble i no per l'Ajuntament d'Arenys de Munt, "en una època de crisi és lamentable que l'administració de l'Estat dediqui part dels seus recursos a presentar un recurs contra la consulta popular". "Millor que es dediquin a fer coses més serioses i als problemes que realment afecten els ciutadans", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona